Ocean Protocol, Polygon ile Ortaklık Duyurdu

Ethereum ana ağı, Rinkeby, Ropsten ve Ganache'de konuşlandırıldıktan sonra Ocean Protocol, Web3 Veri Ekonomisi araçlarını Polygon’un Katman 2 zincirine ve ekosistemine getirmek için Polygon ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ocean Protocol’ün sitesinde de yer aldığı üzere misyonu; dünyaya ulaşan, veri sahiplerine gücü geri veren ve insanların dünyayı daha iyi hale getirmek için verilerden değer elde etmelerini sağlayan bir Web3 Veri Ekonomisi başlatmaktır. Bu ortaklık ile kullanıcılar, Polygon'daki veri varlıklarını yayınlamak, takas etmek, hisse almak ve kullanmak için Ocean Market'i kullanabilir. Kullanıcılar, Metamask'taki cüzdanlarını Polygon'a yönlendirebilir ve Ocean Market, Polygon ağında kayıtlı veri varlıklarını gösterir.

Ocean kurucu ortağı Trent McConaghy, bu ortaklık ile ilgili şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Polygon, ölçeklendirme ve güvenlik odaklı Ethereum ekosistemi ile uzun bir iş birliği geçmişine sahiptir. Polygon ekibi, EVM tabanlı sözleşmeler yürütmek ve zincirler arasında köprü kurmak için birinci sınıf bir platform geliştirdi. Ocean Market'te ve Ocean kullanan diğer yeni merkeziyetsiz uygulamalarda (Dapplerde) ve protokollerde kullanıcılarımızın çok daha düşük gaz maliyetlerinden faydalanması için Polygon'dan yararlanmak bizim için bir zevk.”

Aynı şekilde Polygon kurucu ortağı ve COO’su Sandeep Nailwal’da yorumlarını dile getirdi:

“Ocean Protocol ve Polygon'da devrim niteliğindeki bir veri pazarına sahip olmaktan heyecan duyuyoruz. Ocean Market, dapp’lerin veri ve Poligon dereceli txns'nin gücünden yararlanarak güçlü pazar destekli uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyacak. Geliştiricilerin neler geliştireceğini görmekten heyecan duyuyoruz!”