Ödeme devi Visa Sabit Koin Çözümleri İçin Solana ve Ethereum’u Tercih Etti

ABD merkezli ödeme devi Visa, sabit koin takasları için yeni pilot programlarını duyurdu. VisaNet aracılığıyla gerçekleştirmesi planlanan işlemler Solana ve Ethereum blokzincirleri üzerinden taşınacak. Visa’nın duyurusunda, "Visa, dijital para birimi ve blokzincir inovasyonunun ön saflarında yer almaya ve para taşıma şeklimizi iyileştirmeye yardımcı olmak için bu yeni teknolojilerden yararlanmaya kararlıdır." denildi.

Visa, kart çıkaran kuruluşlar ve alıcılarla gerçekleştirdiği canlı pilot uygulamalar sayesinde, VisaNet üzerinden yetkilendirilen fiat cinsinden ödemeleri gerçekleştirmek için Solana ve Ethereum blokzinciri ağları üzerinden milyonlarca USDC'yi ortakları arasında taşıdı.

Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “USDC gibi sabit koinlerden ve Solana ve Ethereum gibi küresel blokzincir ağlarından yararlanarak, sınır ötesi ödeme hızını artırmaya yardımcı oluyor ve müşterilerimize Visa'nın hazinesinden kolayca para gönderip almaları için modern bir seçenek sunuyoruz" dedi.