Orchid (OXT) Neden Yükseldi? – 07.09.2022

Orchid, kripto para karşılığında VPN hizmeti veren bir ağdır. Kripto parasının sembolü OXT’dir. OXT, Ethereum altyapısıyla çalışır. Orchid Labs ekinbinde yer alan finans ve teknoloji aalanında başarılarıyla bilinen Dr. Steven Waterhouse, Jay Freeman, Brian j. Fox ve Gustav Sminsson tarafından 2017 yılında kuruldu. Projenin tokenı olan OXT 2019 yılında piyasaya sürüldü.

Kendini dünyanın ilk teşvikli ve kişiden kişiye (P2P) gizlilik ağı olarak tanımlayan proje, interneti daha özgür, özel ve gizli bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Kullanıcılar, ağ içerisindeki sağlayıcılardan kripto para aracılığıyla bant genişliği satın alabilmektedir. Bu sayede ağ katılımcıları, gizli ve güvenli bir biçimde internette dolaşabilmektedir.

OXT şu anda 2,13 TRY’den işlem görmektedir. Orchid fiyatı, son 7 gün içinde %12,20, son 24 saat içinde ise %11,21 yükseldi. Coinmarketcap verilerine göre 24 saatlik işlem hacmi 44.057.373 USD’dir. Orchid, 12-14 Eylül tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşecek DappCon 2022 etkinliğinin sponsorlarından biridir. Buna ek olarak OXT’nin bir platformda listeleneceği duyuruldu. Bu gelişmelerin OXT fiyatının yükselmesine etki eden faktörlerden olduğu söylenebilir.