Oyun Stüdyoları, E-spor Oyuncularına Bitcoin ile Ödeme Yapmaya Başlıyor

Oyun geliştiricileri, oyunculara Bitcoin ödemeleri sağlamak için Bitcoin'in Lightning Network'ünü mevcut oyunlarına entegre etmeye başladı.

Lightning Network, Bitcoin'in birincil ağından farklı kurallarla çalışan bir ağda, hızlı ve neredeyse bedelsiz işlemleri kolaylaştıran bir ödeme protokolüdür. Bu oyun içi ödül ekonomisi, oyunculara oyunda ödeme ve hobilerinden para kazanma fırsatı sunmaktadır.

Projede bir Counter Strike: Global Offensive (CS: GO) e-spor maçı sonrası kazananlar açıklandıktan sonra, ekranın köşesinde "8.673 sats kazandınız!" mesajıyla birlikte bir QR kodu belirmesi bu şekilde ödül dağıtımı yapılması hedefleniyor. Bu ödül, oyuncunun maç puanlarına, yani geleneksel olarak yalnızca oyunda "seviye atlamak" için deneyim puanları kazanmanın bir yolu olarak var olan oyun içi puanlama sistemine karşılık geliyor. Bu paralar ayrıca oyun içinde kalmayıp çekilebiliyor.

Yazılım geliştiricisi ZEBEDEE'nin Infuse adlı bir ödeme karşılığı oyun eklentisi bunu mümkün kılıyor. Oyunculara anında, neredeyse bedelsiz ödemeleri kolaylaştırmak için Bitcoin'in Lightning Network'ünü kullanıyor. Önceden kapalı beta sürümünde olan ZEBEDEE'nin CS: GO sunucuları artık halka açık.

Sürüm, Lightning Network uyumluluğunu ilk kez ana akım bir oyun başlığına getiriyor ve bu, oyuncuların en sevdikleri eğlencelerle nasıl etkileşimde bulunduklarını yeniden hayal etmek için bir kilometre taşı niteliğinde.