Paxos, Blokzincir Teknolojisinin Küresel Havale Akışını İyileştirebileceğini Düşünüyor

New York merkezli sabit koin şirketi Paxos, blokzincir teknolojisinin küresel havale akışını iyileştirebileceğine inanıyor.

Paxos tarafından yayınlanan bir blok yazısında işçi dövizlerinin bir ekonomide yoksulluğun azaltılması ve tüketim üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğu belirtilerek “Küresel işçi dövizleri, alıcıları için güvenilir bir gelir kaynağı sağlayarak gıda, barınma, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçların satın alınmasını mümkün kılmakta ve bu da ekonomiyi canlandırmaktadır. Küresel işçi dövizleri aynı zamanda bir ekonominin istikrarı ve dayanıklılığı üzerinde de önemli bir rol oynamaktadır. Paxos, işçi dövizlerinin istikrarlı bir gelir kaynağı sunarak ekonomik huzursuzluk dönemlerinde dengeleyici bir faktör olarak hareket edebileceğini belirtmiştir. Havaleler ayrıca doğal afetler ve diğer zorluklar sırasında da işe yarıyor. Blokzincir, geleneksel bankacılık sistemleriyle ilişkili gecikmeleri atlayarak neredeyse anlık sınır ötesi işlemlere olanak tanıyor. Bu hız, acil harcamalar için acilen paraya ihtiyaç duyan alıcılar için özellikle avantajlıdır." ifadeleri kullanıldı.

Paxos, ayrıca blokzincir teknolojisinin yenilikçi teknolojik çözümler sunarak küresel havale ortamına yardımcı olabileceğini de belirtti.