PayPal, Kripto Para Alım, Satım Hizmetini Lüksemburg'a Genişletiyor

Küresel ödeme devi PayPal; kripto para alım, satım hizmetini önümüzdeki günlerde Lüksemburg’ta başlatacağını duyurdu. PayPal’dan gelen açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“İnovasyona verdiği önemle bilinen ve dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olan Lüksemburg'da, önümüzdeki günlerde PayPal'ın kripto para hizmetlerini uygun Lüksemburglu müşterilere sunacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu hizmetin sunulması, Lüksemburglu müşterilere bildikleri ve güvendikleri PayPal ortamında kripto para birimini keşfetmeleri için yeni bir yol sunmakta ve müşterilerin sık sorulan soruları yanıtlamaya ve kripto para birimleriyle ilişkili fırsatları ve riskleri daha iyi anlamaya yardımcı olacak eğitim içeriğine erişimini sağlamaktadır. Kullanıma sunulduğunda, uygun müşteriler web sitesi veya mobil uygulama aracılığıyla PayPal hesaplarında Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash satın alabilecek, satabilecek ve saklayabilecekler… Müşteriler PayPal aracılığıyla 1 € gibi düşük bir tutarda kripto para satın alarak başlayabilirler…”

Küresel ödeme ağı PayPal, kullanıcılarına kripto para satın alma, satma ve saklama özelliğini ilk olarak ABD'de başlatmıştı. 2021 yılında bu hizmet İngiltere'ye genişletilmişti.

PayPal Başkan Yardımcısı Richard Nash mayıs ayındaki bir konuşmasında PayPal'deki konumuna uygun olarak kripto para sahibi olduğuna dair ipuçlarını vermişti. Nitekim kendisinin de kripto sahibi olup olmadığı sorulan Nash, "PayPal'de üzerinde çalıştığım çok şey var ve hizmetleri kendim de denemek istememin doğal olduğunu düşünüyorum," diye yanıtlamıştı.

PayPal, ödeme ağında şu an için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin’in (LTC) kullanılabiliyor.