PayPal, Kripto Para Satın Aldıktan Sonra Kullanıcıların, Hesaplarına İki Kat Daha Fazla Giriş Yaptığını Söylüyor

PayPal, 2020 yılının 4. çeyrek kazanç toplantısında, kripto para birimi satın alımlarının kullanıcılarının platformda kalmasına yardımcı olduğunu belirtti:

“Kripto para birimi satın alan müşteriler, kripto para birimi satın almadan önce PayPal'da oturum açma sıklıklarının 2 katı oranında oturum açmaktadır.”

PayPal CEO'su Dan Schulman kazanç açısından ayrıntılara girmemiş olsa da, "Platformumuzda işlem gören kripto hacmi beklentilerimizi büyük ölçüde aştı" dedi ve bu şekilde devam etti:

“Tüm insanların finansal hizmetlere erişiminin olduğu bir geleceğin taslağını çıkarmadan önce, hepimiz mevcut finansal sistemin modası geçmiş olduğunu biliyoruz. Bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olmak için şirketimizin, kripto, blokzincir ve dijital para birimleri iş birimimize önemli ölçüde yatırım yaptığının sözünü veriyoruz.”

Ekim 2020'de, 325 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan çevrimiçi ödeme şirketi PayPal, kullanıcılarının yakında hesaplarından Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin satın alabileceklerini duyurmuştu. Bu hizmet daha sonrasında Kasım ayında aktifleşti. Şimdiye kadar, ödeme ağı yalnızca bu kripto para birimlerinin satın alınmasını, elde tutulmasını ve satılmasını kolaylaştırmakta.

PayPal'ın pazara girişi, MicroStrategy'den gelen kurumsal yatırımlar, Square ve diğerlerinden gelen yatırımlar, kripto ekosistemindeki fiyatların yükselmesine ve ilgi görmesine sebep oldu. PayPal'ın 21 Ekim'deki duyurusundan bu yana, Bitcoin fiyatı üçe katlanarak 12.221 dolardan 37.000 doların üzerine çıktı. Aynı zaman diliminde, Ethereum 400 doların altındayken 1600 doların biraz üzerine kadar çıktı. Ayrıca Bitcoin Cash de 260 dolardan 440 dolara, Litecoin ise 50 dolardan 150 doların üzerine kadar çıktı.