PayPal, Kripto ve Dijital Para Birimine Odaklanan Yeni Bir İş Birimine Yatırım Yapıyor

3 Şubat Çarşamba günü PayPal'ın kazanç toplantısı sırasında konuşan CEO Daniel Schulman, kripto ve dijital para birimleri ile ilgili yeni planlar açıkladı. Bu planların, PayPal'ın kripto hedefleri için yeni bir özel iş birimi içerdiğini belirten Schulman, konuşmasına bu şekilde devam etti:

"Hepimiz mevcut finansal sistemin modasının geçmiş olduğunu biliyoruz ve işlemlerin günler değil, saniyeler içinde tamamlandığı; işlemlerin tamamlanmasının daha ucuz olması gereken ve sadece varlıklı olanların değil, tüm insanların bu dijital ekonominin bir parçası olmasını sağlayacak bir gelecek istiyoruz. Bu kapsayıcı geleceği şekillendirmeye yardımcı olmak için yeni kripto, blokzincir ve dijital para birimleri iş birimimize önemli ölçüde yatırım yapıyoruz."

Planlar hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, belirlenen iş birimi planını, PayPal’ın bu tür hizmetlerde “her şeye dahil olması” olarak tanımladı. Bunun yanı sıra Schulman, ek bir yorumda da bulundu:

“Müşterilerimizin, 29 milyon mağazamızdan alışveriş yaptıklarında kripto bakiyelerini fon kaynağı olarak kullanmalarına izin vererek bu erken başarıyı inşa etmekten heyecan duyuyoruz. Bu planın kullanıma sunulmasının, bu çeyreğin sonlarında başlayacağını tahmin ediyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde ilk uluslararası pazarımızı başlatmayı umuyoruz.”

PayPal, geçtiğimiz Ekim ayında endüstri startup’ı Paxos ile bir ortaklığın başlatılmasıyla kripto hizmetlerini resmileştirmişti. Hizmetler, duyuruyu takip eden günlerde resmen hayata geçti ve 12 Kasım'da uygun ABD merkezli kullanıcılara açıldı. Bu ortaklık sonrası Schulman, "Bu, yeni dijital para birimlerini kabul etmek için düzenleyicilerle el ele çalıştığımız fırsatların sadece başlangıcı" dedi ve gelecekte bir gün, PayPal'ın merkez bankası dijital para birimlerini entegre edebileceğini öne sürdü.