PayPal, Yaklaşık 1 Milyar USD’lik Kripto Varlığı Bildirdi

Küresel ödeme devi PayPal müşterilerinin kripto varlıkları, 1 milyar USD’ye yaklaştı. Nitekim PayPal, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu son üç aylık kazanç raporuna göre 943 milyon USD değerinde kripto varlığı elinde tuttuğunu gösterdi. Söz konusu varlıkların 499 milyon USD’lik kısmını Bitcoin oluştururken, 362 milyon USD’lik kısmını Ethereum oluşturuyor. 82 milyon USD’lik kısım ise Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin'den (LTC) oluşuyor.

PayPal, müşterilerin kripto varlıkları satın almasına, tutmasına, satmasına, göndermesine ve ödeme sırasında satış gelirlerini kullanmasına imkan tanıyor. PayPal PayPal, kripto varlıkları direkt olarak elinde tutmuyor. Şirket, kripto varlıklarının saklanması ve korunması için farklı saklama hizmeti şirketleriyle ortak hareket ediyor. Paypal, müşteri varlıklarının PayPal adına açılan bir hesapta tutulduğunu belirtiyor.

Paypal, kripto para transferi hizmetini Venmo ile genişletecek

PayPal, geçtiğimiz günlerde Consensus 2023 sırasında kripto para transferleri hizmetini 60 milyondan fazla Venmo müşterisine genişleteceğini açıklamıştı. Bu özellik kullanıcıların Venmo ve PayPal kullanıcılarının yanı sıra harici cüzdanlara kripto para göndermesine de olanak tanıyacak. Venmo’da kabul edilen dört kripto para birimi; Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash olarak belirtiliyor.

Küresel ödeme ağı PayPal, kullanıcılarına kripto para satın alma, satma ve saklama özelliğini ilk olarak ABD'de başlatmıştı. 2021 yılında bu hizmet İngiltere'ye genişletilmişti. PayPal Başkan Yardımcısı Richard Nash geçtiğimiz yıl mayıs ayındaki bir konuşmasında PayPal'deki konumuna uygun olarak kripto para sahibi olduğuna dair ipuçlarını vermişti. Kendisinin de kripto para sahibi olup olmadığı sorulan Nash, "PayPal'de üzerinde çalıştığım çok şey var ve hizmetleri kendim de denemek istememin doğal olduğunu düşünüyorum." diye yanıtlamıştı.

PayPal, Aralık 2022’de de kripto para alım, satım hizmetini Lüksemburg’ta başlatmıştı. PayPal’dan konuya ilişkin gelen açıklamada özetle şu ifadeler yer almıştı:

“İnovasyona verdiği önemle bilinen ve dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olan Lüksemburg'da, önümüzdeki günlerde PayPal'ın kripto para hizmetlerini uygun Lüksemburglu müşterilere sunacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu hizmetin sunulması, Lüksemburglu müşterilere bildikleri ve güvendikleri PayPal ortamında kripto para birimini keşfetmeleri için yeni bir yol sunmakta ve müşterilerin sık sorulan soruları yanıtlamaya ve kripto para birimleriyle ilişkili fırsatları ve riskleri daha iyi anlamaya yardımcı olacak eğitim içeriğine erişimini sağlamaktadır. Kullanıma sunulduğunda, uygun müşteriler web sitesi veya mobil uygulama aracılığıyla PayPal hesaplarında Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash satın alabilecek, satabilecek ve saklayabilecekler… Müşteriler PayPal aracılığıyla 1 Euro gibi düşük bir tutarda kripto para satın alarak başlayabilirler…”