Paypal, Kripto Para Transferi Hizmetini Venmo ile Genişletiyor

PayPal, Consensus 2023 sırasında kripto para transferleri hizmetini 60 milyondan fazla Venmo müşterisine genişleteceğini açıkladı. Bu özellik kullanıcıların Venmo ve PayPal kullanıcılarının yanı sıra harici cüzdanlara kripto para göndermesine de olanak tanıyacaktır. Venmo'da kabul edilen dört kripto para birimi; Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash'tir.

PayPal, Haziran 2022'den beri platformunda kullanıma sunulan bu özelliği, açıklamaya göre "Mayıs 2023'ten itibaren önümüzdeki haftalarda" Venmo'da kullanıma sunacaktır.

PayPal'ın Blokzincir, Kripto ve Dijital Para Birimleri Genel Müdürü Jose Fernandez da Ponte, MoonPay ve Robinhood Connect gibi finansal hizmetler şirketleri tarafından perşembe günü başlatılan başka bir fiat-kripto para hizmeti sunan oyuncuların rekabetini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Consensus 2023’te Blockworks'e konuşan Jose Fernandez da Ponte, düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“Kesinlikle rekabet içindeyiz… serbest piyasaların güzelliği bu. Rekabetçi bir insanım ve pazardaki insanları yenmek istiyorum. Tüketicilerin ve tüccarların seçim yapmaya hakkı var. İtibari parayı kriptoya dönüştürmek için daha fazla seçenek olmalı. Bu biz olmalıyız."