Pepecoin Eski Ekip Üyelerinin Multisig Cüzdanından 15 Milyon USD Çaldığı Doğrulandı

Pepecoin'in arkasındaki anonim kurucu üyelerden birisi, 25 Ağustos'ta X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda üç ekip üyesinin aniden multisig'den fonları çaldığını ve daha sonra projeyi tamamen terk ederek tam kontrolü kalan tek üyeye bıraktığını belirtti. Kurucu üye, X hesabının ve multsig'de kalan 10 trilyon PEPE'nin artık emin ellerde olduğunu ve fonların yeni bir cüzdana aktarılacağını aktardı. Kalan son ekip üyesi ayrıca kötü aktörlerden arınmış projeyle PEPE topluluğu için doğru olanı yapacaklarını ifade etti.

Yapılan duyuruya göre, yaklaşık 16 trilyon Pepe token’ı (15 milyon USD) satılmadan önce yasadışı bir şekilde kripto para borsalarına aktarıldı. Hırsızlığın, Pepe multisig cüzdanına erişen, daha sonra sosyal hesaplarını silen ve memecoin projesinden uzaklaşan üç eski ekip üyesi tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Not: Multisig'ler genellikle kripto projeleri tarafından güvenliği arttırmak için kullanılır ve işlemleri onaylamak için birden fazla ekip üyesinin imzasını gerektirir.