Pew Research: Amerikalılar Kripto Paralara Temkinli Yaklaşıyor

Pew Research tarafından gerçekleştirilen yakın tarihli bir anket, kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olan Amerikalıların çoğunluğunun, kripto para birimleriyle alım-satım, yatırım yapmak için kullanılan mevcut yöntemleri ‘güvensiz’ olarak değerlendirdiklerini ortaya koydu.

Mart ayında 10.701 katılımcıyla gerçekleştirilen anket, ABD'li yetişkinlerin %88'inin kripto para birimlerini duymuş olduklarını ortaya çıkardı. Ancak anket sonuçlarına göre bu kişilerin yaklaşık %75'i kripto para yatırım ve ticaretinin güvenli olmadığını düşünüyor. Anket sonuçlarında Amerikalı yetişkinlerin %17'sinin kripto para birimleriyle alım satım yaptıkları ortaya çıktı. Bu oran Ağustos 2022'de %16’ydı.

Sonuçlarda 18-29 yaş arası erkeklerin %41'inin kripto paralarla işlem yaptığı buna karşın, aynı yaş grubundaki kadınların yalnızca %16'sı benzer şekilde cevap verdiği görüldü. Ankete göre, üst ve orta gelir gruplarından insanların kripto para birimlerine yatırım yapma olasılığının alt gelir gruplarına göre daha yüksek olduğu saptandı.