Polkadot Artık Ledger Live’da Destekleniyor

Dün (4 Mart Perşembe günü), Polkadot, resmi Twitter hesabında yaptığı bir paylaşım ile Polkadot hesaplarına destek olmak için, staking (kilitleme) ödüllerinde aday gösterme ve alma yeteneği de dahil olmak üzere Ledger Live'a geldiğini duyurdu.

Önceden, Ledger Nano S ve Nano X cihazları Polkadot-JS Uygulamaları ile birlikte kullanıldığında destekleniyordu. Artık kullanıcılar, işlemleri imzalamak için Ledger donanım cihazlarını kullanarak Ledger Live uygulaması içinden hesaplarını yönetme ve DOT stake etme (kilitleme) dahil ağ ile etkileşim kurma seçeneğine sahipler.

Temel hesap yönetimi ve işlem işlevlerine ek olarak Ledger Live, DOT sahiplerine Polkadot doğrulayıcılarını aday göstermeleri ve stake ödülleri kazanmaları için uygun yeni bir yol sunar. Uygulama, kullanıcıların, birçok hizmet sağlayıcısında olduğu gibi doğrulayıcı seçimini üçüncü bir tarafa devretmek yerine, Ledger donanım cüzdanından Polkadot ağı ile doğrudan etkileşime girmesine olanak tanır. Ledger Live kullanıcıları, kendi seçtikleri onaylayıcılara yalnızca birkaç tıklamayla doğrudan uygulama içinden göz atabilir, seçebilir ve aday gösterebilir. Uygulama aynı zamanda ödül talep etme gibi diğer temel işlevleri de sağlar.

Polkadot’un Ledger Live ile entegrasyonu, kullanıcıların özel anahtarlarını (private key) bir Ledger donanım cihazında güvende tutmanın avantajlarını elde edebileceği gibi hesaplarını yönetebilecekleri ve tek bir kullanışlı uygulamada staking yapabilecekleri anlamına geliyor. Bu, özel anahtarlarının mülkiyetinden ve kontrolünden ödün vermeden daha akıcı ve basit bir stake etme arayüzü arayan yeni DOT sahipleri için faydalı olacaktır.