Polkadot (DOT) Neden Yükseldi?- 25.12.2023

Polkadot, 2020 yılında Ethereum'un eski CTO'su ve EVM'ye yaptığı katkılarla bilinen kripto para ekosisteminin en önemli isimlerinden biri olan Gavin Wood tarafından ortaya çıkarılmıştır. 17 Ocak 2022 tarihi itibarıyla dolaşımdaki miktar yaklaşık olarak 987 milyon DOT olarak belirtilmiştir. Polkadot’un herhangi bir arz sınırı bulunmamaktadır.

Gerçekleştirdiği ICO ile birlikte yaklaşık 144 milyon USD toplayan proje kısa süre içerisinde kripto para ekosisteminin en önemli projeleri arasında yer almıştır. Polkadot, yapısı gereği birçok akıllı kontrata ev sahipliği yapabilirken, farklı blokzincirlerle iletişim kurabilme özelliğine de sahiptir.

DOT, son 7 günde yaklaşık %9 artış gösterdi. DOT, son 24 saatte ise %3.32 yükselişle birlikte 272.18 TL’den işlem görüyor. Polkadot'un kurucusu Gavin Wood, yaklaşan Agile Coretime, On-Demand Parachains, Ethereum Snowbridge ve Kusama Bridge lansmanını duyurdu. Ayrıca, Elastik Ölçeklendirme'nin 2024 yılına kadar ölçeklendirme uygulanmasının yayınlanması bekleniyor. Lansman duyurusunun DOT'un fiyatına pozitif yönde etki ettiğini söyleyebiliriz.