Polygon Labs, Ekosistem Genişletme Planına İlişkin Detayları Paylaştı

Polygon Labs, MATIC token’ını hiper üretken bir üçüncü nesil yerel varlık olan POL'a yükseltmek için teknik bir teklif açıkladı. Tanıtım belgesine göre POL, Polygon'un yerel token’ı olacak ve tüm ekosistemi koordine etmek ve teşvik etmek için önemli bir araç haline gelecek.

Söz konusu tanıtım belgesinde şu ifadeler yer alıyor: "POL, Polygon ekosistemini güvence altına almak, hizalamak ve büyütmek için tasarlanmış yeni nesil yerel token'dır. Önerilen token yükseltmesi Polygon ekosistemine de fayda sağlayacak, güvenliğini, ölçeklenebilirliğini ve desteğini artıracaktır. Yükseltme ayrıca, hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin ağı kullanmak için kendi yerel tokenlerini tutmalarını, stake etmelerini veya tüketmelerini gerektiren normal blokzincir protokolleri yerine Polygon ekosistemindeki sürtüşmeyi de ortadan kaldıracaktır.”

Cryptoslate’in haberine göre Polygon ayrıca POL sahiplerinin birden fazla zincir için doğrulayıcı olarak hareket edeceğini ve her zincirin doğrulayıcılara çeşitli roller ve ilgili ödüller sunabileceğini belirtti.