Polygon (MATIC) Neden Düştü?- 13.06.2023

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz hafta Binance ve Coinbase’e dava açmış, söz konusu global varlık platformunda listelenen bazı kripto paraları menkul kıymet olarak nitelendirmişti. Bu altcoinlerden bir tanesi de MATIC oldu. MATIC son 7 günde yaklaşık %14 düşüş gösterdi. MATIC’te son 24 saat içinde 0.82’lik bir düşüş görüyoruz.

Polygon Labs’ın internetin ‘Value Layer’ını oluşturmayı amaçlayan ve şirketin kullanıcıların "değer yaratmasına, takas etmesine ve programlamasına" olanak tanıyacağını söylediği bir dizi yükseltmeyi içeren "Polygon 2.0 "ı duyurması da MATIC’e yükseliş yönlü bir kaldıraç etkisi oluşturmadı. Son olarak eToro şirketinin SEC'nin eylemlerinin ardından ABD’li müşterileri için ALGO, MANA, DASH ve MATIC token’larının alım satımını durduracağına yönelik açıklaması MATIC’in düşüşüne etki etmiş olabilir.