Polygon (MATIC) Neden Düştü?- 16.11.2023

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

Son 24 saatte %3.02’lik düşüşle birlikte 26.36 TL’den işlem görüyor. Son zincir üstü verilere göre Polygon ağındaki gas ücretlerinde bir artış yaşadığı gözlenmekte. İşlem ücreti 1,108.1 seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Bu artış, ağda yaşanan hacim yükselişinin belirtisi olarak kabul edilebilir. İşlem ücretlerinin hızlı bir şekilde yükselmesi ve tüm zamanların en yüksek seviyesini yenilemesi fiyat MATIC’in fiyatı üzerinde olumsuz yönde etki etmiş olabilir.