Polygon (MATIC) Neden Düştü?- 6.06.2023

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon ağı, merkeziyetsiz bir blokzincir olarak ölçeklenebilirliği arttırmak amacıyla kurulmuştur. Ethereum blokzinciri ve diğer blokzincirleri birbirlerine bağlayarak, düşük gas bedelleri ve hızlı işlem gücü sunmaktadır.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dün Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya federal menkul kıymetler yasalarının ihlal ettiklerini öne sürerek dava açtı. SEC, söz konusu global varlık platformunda listelenen bazı kripto paraları menkul kıymet olarak nitelendirdi. Nitekim menkul kıymet olarak nitelendirilen altcoinlerde düşüşler meydana geldi. Bunlardan bir tanesi de MATIC oldu. MATIC, son 24 saatte %4.18’lik düşüşle birlikte 18.007’den işlem görüyor. SEC’nin menkul kıymet olarak nitelendirdiği ve bunun neticesinde sert düşüşler meydana gelen altcoinler şunlar: BNB ve Binance USD (BUSD), Solana (SOL), Cosmos (ATOM), Cardano (ADA), Coti (COTI), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS), Sandbox (SAND)