Polygon (MATIC) Neden Yükseldi?- 13.11.2023

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

MATIC, son 24 saatte %8.38’lik yükselişle birlikte 25.86 TL’den işlem görüyor. DWF Labs Polytrade Finance ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Ortaklıkla beraber kurumların ve protokollerin RWA Marketplace'e katılmasını amaçlanmakta. Ayrıca şirket daha önce Polygon'un kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve QuickSwap'un kurucu ortağı Sameep Singhania'dan destek almıştı. Bu ortaklık haberinin MATIC’in yükselişinde etkili olduğunu söyleyebiliriz.