Polymath (POLY) Neden Düştü? -13.09.2022

Polymath (POLY) dijital menkul kıymetler çıkarırken devlet düzenlemelerine uyumu sağlamak için ST-20 token standardını kullanan bir security token (menkul kıymet tokeni) platformudur.

Polymath (POLY) şirketlere kripto dünyasındaki varlıklarını başlatmak için araçlar sağlayan bir hizmet olarak blockchain-as-a-service (BaaS) sunan bir teknoloji sağlayıcısıdır. Polymath, işletmelere kendi kripto para birimlerini kolayca kurma şansı sağlar.

Polymath platformu, yasal olarak uyumlu bir token başlatmak için ihraççıları, yasal delegeleri, akıllı sözleşme geliştiricilerini, KYC doğrulamasını ve merkezi olmayan borsaları  bir araya getirir. Polymath platformundaki tüm işlemler POLY token kullanılarak gerçekleştirilir. Token platformu uygulama katmanı, yasal katman, tokenin uyumlu olmasını ve uyumlu kalmasını sağlayan protokol katmanı olmak üzere üç katmandan oluşur.  Bu katmanlar, menkul kıymetleri çevreleyen yasal karmaşıklığı, belirsizliği azaltmayı, aynı zamanda ücretleri en aza indirmeyi ve varlıkların likiditesini artırmayı amaçlamaktadır.

POLY, son 24 saatte %10 düşüş göstererek yaklaşık 4.7 TL’den işlem görüyor. Öte yandan POLY’nin fiyatı tüm zamanların en yüksek değerinin %84 altında seyrediyor. Polymath fiyatı son 7 gün içinde iyi bir performans gösterdi diyebiliriz. Nitekim POLY’de son 7 gün içinde yaklaşık %34 yükseliş kaydedildi. Polymath ekibinden bu yükselişi tetikleyecek herhangi bir haber duyurusu paylaşılmadı. POLY’de son 24 saatte gerçekleşen düşüşe teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir.