Polymath (POLY) Neden Düştü? -5.10.2022

Polymath, menkul kıymet tokenleri oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş merkezi olmayan bir Ethereum projesidir. ST-20 Polymath standardı (ERC1400), bir menkul kıymet tokeni oluşturmanın zorluklarını kolaylaştırarak, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Polymath (POLY) şirketlere kripto dünyasındaki varlıklarını başlatmak için araçlar sağlayan bir hizmet olarak blockchain-as-a-service (BaaS) sunan bir teknoloji sağlayıcısıdır. Polymath, işletmelere kendi kripto para birimlerini kolayca kurma şansı sağlar.

Polymath platformu, yasal olarak uyumlu bir token başlatmak için ihraççıları, yasal delegeleri, akıllı sözleşme geliştiricilerini, KYC doğrulamasını ve merkezi olmayan borsaları  bir araya getirir. Polymath platformundaki tüm işlemler POLY token kullanılarak gerçekleştirilir. Token platformu uygulama katmanı, yasal katman, tokenin uyumlu olmasını ve uyumlu kalmasını sağlayan protokol katmanı olmak üzere üç katmandan oluşur.  Bu katmanlar, menkul kıymetleri çevreleyen yasal karmaşıklığı, belirsizliği azaltmayı, aynı zamanda ücretleri en aza indirmeyi ve varlıkların likiditesini artırmayı amaçlamaktadır.

POLY, son 24 saatte %4.08 düşüş göstererek yaklaşık 4.7 TL’den işlem görüyor. Polymath fiyatı son 7 gün içinde ise yaklaşık %6 düşüş gösterdi. POLY’nin son 24 saatte tüm piyasalardaki işlem hacmine baktığımızda yaklaşık %72’lik düşüş görüyoruz. POLY’nin resmi Twitter hesabında 13 Eylül’den bu yana paylaşılan herhangi bir geliştirme, güncel bir duyuru bulunmuyor. Nitekim Polymath ekibinden son günlerde başka kanallar vasıtasıyla da yükselişi tetikleyebilecek herhangi bir haber duyurusu yapılmadı. Son günlerde topluluk tarafından çok rağbet görmeyen POLY’deki bu düşüşe teknik analiz kaynaklı faktörlerin etki etmiş olabileceğini söyleyebiliriz.