Polymath (POLY) Neden Yükseldi? -26.09.2022

Polymath, menkul kıymet tokenleri oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş merkezi olmayan bir Ethereum projesidir. ST-20 Polymath standardı (ERC1400), bir menkul kıymet tokeni oluşturmanın zorluklarını kolaylaştırarak, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Polymath (POLY) şirketlere kripto dünyasındaki varlıklarını başlatmak için araçlar sağlayan bir hizmet olarak blockchain-as-a-service (BaaS) sunan bir teknoloji sağlayıcısıdır. Nitekim Polymath, işletmelere kendi kripto para birimlerini kolayca kurma şansı sağlar. Polymath platformu, yasal olarak uyumlu bir token başlatmak için ihraççıları, yasal delegeleri, akıllı sözleşme geliştiricilerini, KYC doğrulamasını ve merkezi olmayan borsaları bir araya getirir. Polymath platformundaki tüm işlemler POLY token kullanılarak gerçekleştirilir. Token platformu uygulama katmanı, yasal katman, tokenin uyumlu olmasını ve uyumlu kalmasını sağlayan protokol katmanı olmak üzere üç katmandan oluşur.  Bu katmanlar, menkul kıymetleri çevreleyen yasal karmaşıklığı, belirsizliği azaltmayı, aynı zamanda ücretleri en aza indirmeyi ve varlıkların likiditesini artırmayı amaçlamaktadır.

POLY son 24 saatteki %9 yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti. POLY, 4.4 TL’den işlem görüyor. POLY’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi de %19’luk yükselişiyle yaklaşık 105 milyon USD olarak seyrediyor. POLY’deki bu yükselişin nedeni global bir kripto varlık platformunun Polymath (POLY) mainnet (ana ağ) swapını ve Polymesh (POLYX) olarak yeniden markalandırma planını destekleyeceğine yönelik duyurusu olmuş olabilir.