PonteGold (GOLDp)-banner-imageKoin İncelemeleri

PonteGold (GOLDp)

Projenin Adı: Ponte Gold

Projenin Belirteci: GOLDp

Projenin İnternet Sitesi: pontegold.com

Projenin Twitter Hesabı: twitter.com/PonteGold

Projenin İzahname Adresi: İzahname için buraya tıklayabilirsiniz.


A.Ponte Gold (GOLDp) Nedir?

Ponte Gold (GOLDp), finansal varlıkların, transfer edilmesi güç kıymetli madenlerden ve banknotlardan, güvenli veri tabanlarına aktarılarak hızlı ve ucuz hale geldiği teknolojik dönüşümün öncülerinden olabilmek amacıyla ortaya çıkarılmıştır. GOLDp ile Ethereum teknolojisi kullanılarak %100 altına dayalı bir dijital varlık, yatırım dünyasının hizmetine sunulmaktadır. GOLDp, 21. yüzyıl teknolojisini, geleneksel yatırım aracı altın ile aynı noktada buluşturmak ile kalmıyor; aynı zamanda yatırımı toplumun tamamına yaymak için geliştirilen teknik altyapısı ile de ucuz ve kolay hale getiriyor. Böylece GOLDp, LBMA (London Bullion Market Association) standartlarındaki altın külçelerini, ulusal ve uluslararası mevzuat dikkate alınarak güvenli bir şekilde yatırımcılar ile buluşturuyor.


B.Ponte Gold (GOLDp) Neler Sunmaktadır?

Temel Özellikleri

GOLDp, her bir token’in 0,01 gram altın değerine eşit olduğu bir dijital varlıktır. Dayanak varlık olarak kullanılan fiziksel altın, 995 milyem ayarında (0.995 saflık derecesinde), LBMA tarafından akredite edilmiş rafineriler tarafından üretilen, global geçerliliğe sahip standart altın külçelerinden oluşmaktadır. Oluşturulan her bir token karşılığı altın Golden Global Bank aracılığı ile Loco London muhabir banka hesaplarında veya Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası’nda fiziksel olarak tutulacaktır.

Saklama Koşulları

Her bir GOLDp karşılığı altın, Ponte Global firması bilançosunun kasa veya banka hesaplarında muhasebe edilmekte ve Golden Global Bankasına teminat olarak verilen altınlar Golden Global Bank aracılığıyla Loco London muhabir banka hesaplarında ya da Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası kasasına ait kasada tutulmaktadır. BIST nezdinde Golden Global Bank hesaplarında tutulan tüm altın külçeleri için BIST Connect web platformu üzerinden oluşturulabilen “kasa saklama raporu” evrakları mevcuttur.

GOLDp bunun dışında birçok farklı özelliğe sahiptir. Bu özellikler şu şekildedir:

Şeffaf:

GOLDp ile gerçekleşen tüm işlemler blokzincir üzerinde görüntülenebilmektedir. GOLDp Ethereum kontrat adresi 0xaA2636dd8535ef02926D818670c44A07d707014E ile Ethereum blokzincirinde görüntülenebilir.

7/24 Erişilebilir:

Geleneksel altın piyasalarının işlem imkanı sunmadıkları tüm durumlarda GOLDp 7/24 alınabilir, satılabilir ve transfer edilebilir.

Sıfır Masraf:

GOLDp, geleneksel altın ürünlerinin aksine yatırımcılarına saklama, bulundurma, transfer ve yönetim masraflarını yansıtmamaktadır.

Likit:

Ponte Global likiditenin sağlanması için belirli bir piyasa hacmi oluşana kadar piyasa yapıcı rolü üstlenmekte, spot altın piyasası ve token fiyatı arasında fiyat istikrarını bozacak farklılıkların oluşumunu oluşumunu engellemek üzere alım satım işlemleri gerçekleştirmektedir.

Dönüştürülebilir:

GOLDp’ye sahip yatırımcılar dijital varlıklarını www.pontegold. com adresi üzerinden iletişime geçerek fiziksel olarak talep edebilir ya da dijital varlık platformları üzerinden Türk Lirasına çevirebilir.

Fiyat İstikrarı:

GOLDp, spot altın piyasası fiyatlarını takip eder. Piyasa yapıcı rolü üstelenerek yatırımcıların geniş marjlara maruz kalmasını engeller.

Ekonomik:

GOLDp, yatırımcılarına gram altının %1’ine eşdeğer token alma imkanı sunarak 1 USD’nin altındaki bakiye ile dahi yatırım imkanı sağlar.

Güvenilir:

Oluşturulan dijital varlığın karşılığı altınlar, Golden Global Bank aracılığıyla teminat altına alınacak olup Golden Global Bankası Loco London muhabir banka hesaplarında veya Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası’na ait kasada fiziksel olarak tutulacaktır. Golden Global Bank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisanslı bir bankadır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili yönetmelik ve kanunlarına uyum içindedir.


C.Ponte Gold (GOLDp) Teknolojisi

GOLDp Ethereum blokzinciri üzerinde akıllı kontratlar ile oluşturulmuştur. Ethereum Sanal Makinesi, Ethereum ağına güç veren ve dünya genelinde binlerce bilgisayar donanımını çalıştıran bir algoritmadır. Diğer bir ifade ile Ethereum Sanal Makinesi akıllı kontratlar için bir çalışma ortamıdır. Ethereum Sanal Makinesi, bütün Ethereum node’larının içerisinde bağımsız olarak bulunan ve Ethereum Bytecode’larını çalıştıran mekanizmadır. Ethereum kontratları Solidity gibi üst düzey programlama dilleri ile yazılıp daha basit bir dil olan Bytecode’a çevrilir. Bytecode’lar tüm node’lara dağıtıldığı için kontratlar her zaman aynı şekilde çalışır. Çünkü bütün node’larda yer alan kod ve bilgiler aynı olmaktadır. Ethereum Sanal Makinesi’nde her türlü program yazılabilir ve serbestçe geliştirilebilir. Bu süreçte programların çalışması için ödenmesi gereken bir bedel vardır. Bu bedel Ethereum ağında “Gas” olarak isimlendirilmektedir.

GOLDp Akıllı Sözleşme Özellikleri

GOLp akıllı sözleşmesi, uyumluluk çerçevelerinde ve maksimum verimi elde edebilmek adına düzenlenmiştir. Bu kapsamda GOLDp akıllı kontratı aşağıdaki özelliklere sahiptir:

(a) Kara Liste Uygulaması: GOLDp; kara para aklama kurallarına aykırı tespit hallerinde, çalıntı dijital varlık senaryolarında ve diğer şüpheli bildirimlerde ilgili cüzdan adreslerini kara listeye ekleyerek yatırma ve çekme işlemlerini durdurabilir.

(b) GOLDp Oluşturma: İzahnamede belirtilen şartlar oluştuğu takdirde, Ethereum blokzinciri üzerinde yeni GOLDp dijital varlıkları üretilebilir.

(c) Akıllı Sözleşmenin Durdurulması: Olası yüksek riskli hallerde, akıllı sözleşme durdurabilir.

(d) GOLDp Yok Etme: İzahnamede belirtilen şartlar oluştuğu takdirde, Ethereum blokzinciri üzerinde mevcut GOLDp dijital varlıklar fiziki altın karşılığını sağlamak adına azaltılabilir.

Akıllı sözleşmeye ait tüm detaylar Ethereum blokzinciri üzerinde 0xaA2636dd8535ef02926D818670c44A07d707014E akıllı sözleşme kodu ile herkes tarafından görüntülenebilir.


D.Ponte Gold (GOLDp) Ekip ve Şirket

Ponte Global Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, 2016 yılında kıymetli madenler ticareti üzerine tecrübeli kadrosu ile faaliyet göstermeye başlamış ve küresel altın piyasasının oyuncuları arasında kısa sürede yerini almıştır. Finansal piyasaların mobil dönüşüme öncülük etme vizyonu ile hareket eden Ponte, dijitalleşme üzerine yatırımlarını gerçekleştirmek için 2020 yılında öz sermayesini %500 oranında artırarak altyapı hazırlığını tamamlamıştır. Ponte, isminin anlamından hareketle, küresel emtia piyasasını teknoloji ile buluşturan bir ‘köprü’ olarak altın dayanaklı dijital varlık GOLDp/Ponte Gold’u yatırımcılarla buluşturmuştur.

Golden Global Yatırım Bankası 2020 yılında faaliyete girmiş, Türkiye’nin faizsiz finans prensipleri ile çalışan tek yatırım bankasıdır. Ayrıca, küresel ticaretin geleneksel argümanlar yerine API bağlantısı ile diğer bankalara ya da finans kuruluşlarına bağlanma gibi inovatif finans ürünleri üzerine yatırım yapan ilk 7 bankadan biridir. Golden Global, özellikle fintech alanında altyapı çalışmalarını kuruluşundan itibaren bir hedef olarak belirleyip, Ponte Global Sanayi ve Dış ticaret Anonim Şirketi ile beraber altın tabanlı token projesi GOLDp’nin garantörü olmuştur.

Golden Global Yatırım Bankası Referansı Golden Global Yatırım Bankası, Ponte Global Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin finansal verilerini ve ticari faaliyetlerini yakından takip etmektedir. Ponte Global’in blokzincir teknolojisiyle geliştirdiği ve altına dayalı olarak arz sürecini gerçekleştirdiği PonteGold (GOLDp) dijital varlıkların, piyasa koşullarına uygun olarak alınıp satılabilmesi amacıyla Golden Global Yatırım Bankası tarafından Ponte Global firmasına finansman limiti tahsis edilmiştir. Bu limit kapsamında Ponte Global firmasının, 100 kilogram altın eşdeğeri olan 10.000.000 (on milyon) adet GOLDp dijital varlığının alış ya da satış yönündeki finansal yükümlülüklerini yerine getirebilecek kredibilitesi olduğunu Golden Global Yatırım Bankası olarak beyan etmektedir.


E.Ponte Gold (GOLDp) Dijital Varlık Ekonomisi

GOLDp Ethereum tabanlı olup ERC-20 protokolüne göre üretilmiştir ve ERC-20 destekleyen tüm Ethereum cüzdanlarında saklanabilir. GOLDp ilk arz miktarı 1,000,000 GOLDp Token olacaktır. GOLDp arzı artırılabilir ve azaltılabilir özelliğe sahiptir. Bu kapsamda rezervlere eklenen her fiziki altın için karşılığında Ethereum blokzinciri aracılığı ile yeni GOLDp varlıkları üretilir.

Proje Adı: PonteGold

Belirteç: GOLDp

Başlangıç Arzı: 1.000.000.000

Basamak Sayısı: 2

İşlem Ücreti: 0

Her bir GOLDp Token, 1 gram altının yüz parçaya bölünmesi ile oluşan parçalara eşittir. Böylece, 100 GOLDp sahibi bir yatırımcı 1 gram altına denk gelen dijital varlığa sahip olmuş olur. 1 GOLDp Token, en fazla 2 basamaklı bir yapıya bölünebilir. (Örneğin 1.15 GOLDp.)


F.Ponte Gold (GOLDp) İşbirlikleri

PonteGold (GOLDp) Token üretim süreci teknolojik partneri Bitexen Teknoloji A.Ş’dir. Bitexen Teknoloji A.Ş 2018 yılından beri dijital varlık alım satım platformu ve diğer fintek ürünlerinde başarısını ispatlamış, whitelabel sağlayıcısıdır. Bitexen Teknoloji, dijital varlık platformu Bitexen.com ile yüzbinlerce kullanıcıya hizmet sunan lider platformlardan birisidir.