Pundi X (PUNDIX)-banner-imageKoin İncelemeleri

Pundi X (PUNDIX)

Projenin Adı: Pundi X

Projenin Belirteci: PUNDIX

Projenin İnternet Sitesi: https://pundix.com/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/PundiXLabs

Projenin İzahname Adresi: https://pundix.com/pdf/PundiX_Whitepaper_EN_Ver.pdf


A. Pundi X (PUNDIX) Nedir?

Pundi X, kripto para birimlerinin kullanımını ticarileştirmeyi amaçlayan bir blokzincir platformudur. Pundi X'in temel amacı, sınırlı alımlarda ve çoğunlukla kripto para borsalarında kripto kullanmak yerine kripto para birimlerini gerçek hayatta kullanmanın alternatif bir yolunu sunmaktır.


B. Pundi X (PUNDIX) Neler Sunmaktadır?

Pundi X projesinin ana hedefi, kripto para birimlerini günlük hayatın her alanında kullanabilir bir şekilde entegre etmektir. Bu amaçla birlikte, kripto para birimlerinin kullanımına dair sorunlara çözüm bulmak için çalışmaktadır. Pundi X açık kaynak kodlu bir projedir. Perakendede kripto para biriminlerinin kullanımını sağlamak için XPOS adlı mobil temassız bir satış noktası terminali kullanan genel ve açık spesifikasyonlara sahiptir.

Projenin işlevlerini uygulamak ve kripto para birimleri için genel kullanıma olanak sağlamak için Pundi X; temassız bir akıllı kart, XPASS ve XWallet adlı bir mobil uygulama kullanır ve tüm bu bileşenler Pundi X Ağı ve mimarisi tarafından desteklenir.

Pundi X, kripto para birimlerinin ve dijital varlıkların kullanımını ticarileştirmeyi amaçlıyor. Projenin arkasındaki ekip, Bitcoin'in gerçek yaşam uygulamasından yoksun olduğunu ve genel olarak kripto para birimlerinin gerçek dünya kullanımı sorunlarından yola çıkarak Pundi X’i oluşturmuştur. Pundi X, kripto para birimlerinin günlük kullanıma entegre edebilmek ve bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesi için blokzincir tabanlı satış noktası çözümleri sunmaktadır.


C. Pundi X (PUNDIX) Teknolojisi

Pundi X Ağı, perakende POS cihazları aracılığıyla kripto tabanlı ödemeleri etkinleştirmek için bir mobil uygulama ile temassız akıllı kart teknolojisini birleştiren açık kaynaklı bir blokzincir tabanlı bir platformdur. Pundi X protokollerinin küreselleşmesi; Pundi X Ağının hızlı bir şekilde genişlemesini sağlarken, perakendecileri hedefleyen ücretsiz donanımın sağlanması ve mobil ödemelerin rahatlığının yaygınlaşmasını teşvik etmektedir.

Projenin ilk hedefi, Pundi X kullanıcılarının perakende mağazalarında kripto para birimleri ile ödeme yapmak için POS terminallerini kullanmalarına izin veren Endonezya perakende haritasıydı. Pundi X; mobil cüzdan, akıllı kart ve Pundi X Platformu olmak üzere üç ana bileşene sahiptir. Pundi X Platformu, tüccarların POS terminallerine bağlanabileceği ve kripto tabanlı ödemeleri etkinleştirebileceği bir entegrasyon paneli görevi görmektedir. Blokzincir teknolojisi ile oluşturulmuş POS terminali olan XPOS cihazını geliştiren Pundi X, bu pazardaki liderler arasındadır. Pundi X, kripto para ödemelerini etkinleştirmek için 20'den fazla ülkede dağıtılan XPOS cihazları yaratmıştır. Üstelik Pundi X tarafından geliştirilen XPOS cihazının desteklediği kripto para birimleri, yalnızca Pundi X ekosisteminin yerel tokeni olan PUNDIX ile sınırlı değildir. XPOS, ekosistemin önde gelen birçok kripto birimini desteklemektedir.

Adsız tasarım (1).jpg

XPASS ve XWallet, Pundi X Labs Private Limited şirketi tarafından geliştirilen diğer ürünlerdir. XPASS hesap kartı mantığıyla çalışan bir blokzincir tabanlı bir karttır ve ödemelerin kripto para birimleri ile yapılmasını mümkün kılmaktadır.

Pundi X ağı gvenliğini sağlamak için ChainLink ağını tercih etmiştir. Pundi X, perakende POS kullanıcıları ve kripto tabanlı ödemeleri destekleyen perakendeciler için gelişmiş güvenlik sağlamak üzere Mayıs 2021'de Chainlink ile entegre edilmiştir.


D. Pundi X (PUNDIX) Ekip ve Şirket

Pundi X, 2017 yılında Jakarta'da Zac Cheah, Danny Lim ve Pitt Huang tarafından kuruldu ve piyasaya sürüldü. Projenin arkasındaki fikir, Bitcoin'in eksikliklerini gidermek ve perakendede kripto para birimlerinin yaygın kullanımı için bir POS kanalı oluşturmaktı. Başlangıçta ekip ve şirket, Pundi-Pundi uygulaması olarak bilinen QR tabanlı bir ödeme yöntemi sundular ve daha sonra vizyonlarını merkezi olmayan finans sektörünün standartlarına uyacak şekilde geliştirdiler.


E. Pundi X (PUNDIX) Dijital Varlık Ekonomisi

Pundi X, ilk olarak 2018'in başında PXS tokeni ile piyasaya sürdü. O yılın içerisinde tokenlar, 1.000 NPXS için 1 PXS oranında NPXS ile değiştirildi. 2021'de PUNDIX tokenı tanıtıldı ve bu sefer ters yönde ikinci bir yeniden adlandırma gerçekleşti. NPXS sahiplerine, tokenlarını 1 PUNDIX karşılığında 1.000 NPXS oranında değiştirmek için Mart 2022'nin sonuna kadar süre tanındı.


F. Pundi X (PUNDIX) Değerlendirmesi

Pundi X projesinin temel hedefi kripto para kullanımını günlük hayata başarılı bir şekilde entegre edebilmektedir. Bu amaçlar ekosistem içerisinde 3 ürün oluşturmuştur. Bu ürünler: XPOS kripto para birimleri ile ödeme sağlayan pos cihazı, XPASS kripto para hesap kartı ve Pundi X platformudur. Ürünleri ile pazardaki lider konumunda olan Pundi X, kripto para birimi ödemeleri için yeni bir teknoloji altyapısı oluşturmuştur. Kripto para ekosistemi her geçen gün gelişerek büyümekte ve yatırımcılarını arttırmaktadır. Pundi X gibi projeler ise kripto para birimlerinin günlük hayatta basit alışverişlerimiz için kullandığımız fiat paraların yerini alabilmek için oluşturulmuştur. Buradaki temel amaç, kripto para birimlerinin yalnızca yatırım aracı olarak kalmaması ve kullanımının yaygınlaştırılmasıdır.