QuarkChain (QKC) Neden Düştü?- 19.09.2022

QuarkChain (QKC) kendisini “yüksek ölçeklenebilir, güvenli, merkezi olmayan herkese açık, izinsiz bir blokzincir” olarak tanımlamaktadır. Proje, zincir üzerinde saniyede en az 100.000 işlem gerçekleştiren bir kamu zinciri sağlayarak küresel ticari standardı karşılamayı amaçlamaktadır. QKC, QuarkChain Network katılımcıları arasındaki değişim birimidir ve işlem ücretlerini ödemek için gereklidir. Bu nedenle, QuarkChain Ağı genişledikçe ve daha fazla dApp ve kullanıcı kazandıkça QKC'nin daha fazla değer kazanması muhtemeldir.

Ethereum Blokzincirindeki ERC-20 tokenları olan teknolojideki ağın karma gücünün yarısı, çift harcama saldırılarını önlemek amacıyla kök blokzincire ayrılır ve bu sayede güçlü bir güvenlik garantisi sağlar. QKC, günümüzde Blokzincir’in sahip olduğu sorunları (zayıf ölçeklenebilirlik, merkezileşme ve güvenlik riskleri) kuarklar ve alt zincirler ile kök zincirler gibi farklı bir sistem kullanarak çözmektedir.

Bitcoin’deki düşüş piyasanın genelinin aşağı yönlü hareket etmesine yol açtı. Bu düşüşten bazı projeler daha fazla etkilendi. Bunlardan biri de QKC. QKC son 24 saat içinde %15.80 düşüşle yaklaşık 0.22 TL’den işlem görüyor.  QKC’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %54 düşüşle yaklaşık 21 milyon USD olarak görünüyor. Sosyal medyada dolaşan yakın zamanda global bir kripto varlık platformunda QKC-BUSD işlem çiftinin başlatılabileceğine dair paylaşımların da QKC’nin fiyatına olumlu etkisinin olmadığı, piyasa genelinin aşağı yönlü hareket etmesi de QKC’deki düşüşü perçinlemiş görünüyor.