Radicle (RAD) Neden Yükseldi?- 5.05.2023

Radicle, yazılım geliştirme iş birliği için oluşturulmuş merkeziyetsiz bir ağdır. Directed Acyclic Graph (DAG) üzerine inşa edilmiş bir eşler arası (P2P) ağ olan Radicle, blokzincir tabanlı işlevlerle birlikte Ethereum entegrasyonuna sahiptir. Platformun yerel tokeni RAD, zincir üstü yönetişim tekliflerine oy vermek için kullanılmaktadır.

Radicle; yüksek güvenlik, sansüre dayanıklılık ve kullanılabilirliği hedefleyen bir kod iş birliği projesidir. Bu amaçlar doğrultusunda aracısız kullanılabilen Radicle, çevrim dışı çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Ethereum (ETH) üzerine inşa edilmiş kod iş birliği için eşler arası (P2P) bir ağ, akıllı sözleşmelere dayanan bir GitHub alternatifi olan Radicle, yaklaşan Heartwood yükseltmesine hazırlık olarak taleplerin artık kapalı olduğunu takipçilerine bildirmişti. Radicle'ın arkasındaki ekip, Heartwood'un protokolün tam bir dönüşümü olduğunu ve güncellemenin ağın kullanılabilirlik ve performans sorunlarına önemli değişiklikler ve düzeltmeler getirdiğini belirtiyor. Radicle bu çerçevede artık kullanıcıları belirli bir kimlik sistemiyle kısıtlamıyor, özünde açık anahtarlara odaklanıyor ve merkezi olmayan tanımlayıcılarla (DID'ler) uyumluluk sunuyor. RAD’ın yeni protokol yükseltmesine dair gelişmelerle birlikte yükselişine geçtiğini söyleyebiliriz.