Ravencoin (RVN) Neden Düştü?- 30.09.2022

Bitcoin’in kuruluşunun 9. yıl dönümünde tanıtılan Ravencoin (RVN), Varlıkların dijitalleşmesini misyon edinen bir teknoloji olarak ortaya çıkmıştı. Ücretsiz ve açık kaynaklı olan bu blokzincir platformu bitcoin forku üzerinde tasarlandı. Ravencoin varlık transferine ve benzersiz token üretimi teknolojisi odaklanmıştır. Ravencoin özetle geliştiricilerin ve kullanıcıların istedikleri herhangi bir varlık için token oluşturmalarına olanak tanıyan blokzincir tabanlı bir protokoldür.

Ravencoin (RVN) Bitcoin ile benzer özelliklere sahip, hızla büyüyen bir kripto para birimidir. RVN orijinal Bitcoin kodunun bir çatalından oluşturulmuştur. Blok süresi 1 dakika olan Ravencoin’in toplam arzı 21 milyar token ile sınırlandırılmıştır.

Ravencoin, tüm ticaret topluluğuna birden fazla dijital parayla ticaret yapma avantajı sağlamak da dahil olmak üzere Bitcoin'in kazançlı özelliklerini bünyesine katmıştır diyebiliriz. Ravencoin platformu açık kaynaklıdır ve kripto alanının topluluk liderliğindeki doğrulayıcılar tarafından yönetilmektedir. RVN’de Ethereum Merge sonrası dikkati çeken bir yükseliş görüşmüştü. Bu duruma daha fazla yatırımcının projeyi keşfetmesinin etki etmiş olduğu düşünüldü. Zira ETH'nin pay ispatına (PoS) geçmesiyle birlikte RVN Ethereum madencileri için ‘uygun alternatiflerden’ biri olmuştu.

Ravencoin’de son 7 gün içinde yaklaşık %6’lık bir düşüş göründü. RVN, son 24 saatte ise %6’lık düşüşle birlikte 0.66 TL’den işlem görüyor. RVN, önceki gün global bir kripto varlık platformunda listelenmişti. Bu gelişmenin fiyatlara olumlu bir yansıması gerçekleşmedi. RVN’deki bu düşüşe teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir.