Ravencoin (RVN) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Ravencoin (RVN) Nedir?

Projenin Adı: Ravencoin

Projenin Belirteci: RVN

Projenin İnternet Sitesi: https://ravencoin.org/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/ravencoin

Projenin İzahname Adresi: https://ravencoin.org/assets/documents/Ravencoin.pdf


A. Ravencoin (RVN) Nedir?

Ravencoin 2018 yılında, Bruce Fenton, Joel Weight ve Tron Black tarafından kurulmuştur. Ravencoin, bir ağdan diğerine kripto varlıkların transferi için optimize edilmiş açık kaynaklı, merkeziyetsiz bir protokoldür. Ravencoin, Bitcoin blokzincirinin kodunun bir çatalı olarak 2018 yılında piyasaya sürülmüştür. Raven protokolünün hedefi, belirli kullanım durumlarını uygulayabilen özellikleri olan blokzincir yaratmaktır. Ayrıca, kodunu Bitcoin ve diğer projeler tarafından kullanılabilecek şekilde açık kaynak olarak paylaşarak daha geniş ekosisteme katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.


B. Ravencoin (RVN) Neler Sunmaktadır?

Ravencoin, dijital tokenlar için bir platform olarak işlev görebilmesi nedeniyle token sahiplerini en çok cezbeden kullanım alanlarından birine sahiptir. Platform üzerindeki ERC-721 akıllı sözleşmeleri sayesinde token oluşturmak mümkün hale geliyor. Kullanıcılar, platformda gerçek zamanlı varlık transferleri yapabilir veya NTF oluşturabilirler. Ravencoin platformu, kullanıcılara çeşitli yaratıcı seçenekler sunarak, benzersiz dijital varlıklar oluşturma ve işlem yapma imkanı sağlamaktadır.

Varlık ihracı ve transferi: Kullanıcılar, belirli bir miktarda RVN koin yakarak (yani imha ederek) yeni bir kripto varlık oluşturabilir. Kullanıcılar yeni varlık oluşturduktan sonra ilgili token için özel özellikler belirleyebilir.

Ödüller: Kullanıcılar oluşturdukları varlıkların sahiplerine ödül verebilirler.

Mesajlaşma: Ravencoin, token oluşturucularının token sahiplerine mesaj göndermelerini sağlar. Bu sayede bir şirket, kuruluş veya topluluk güncellemeleri yayınlayabilir.


C. Ravencoin (RVN) Teknolojisi

Ravencoin, açık kaynaklı bir blokzincir platformudur. Ravencoin'in en önemli özelliği, token oluşturma ve transfer işlemlerine odaklanmasıdır. Kullanıcılar, platform üzerinde kendi özel tokenlarını oluşturabilir, bunlara benzersiz özellikler ekleyebilir. Böylelikle, yatırımcılar sanat eserleri, mülkler, hisse senetleri, oy hakları ve daha birçok dijital varlık türünün temsil edilmesini sağlar. Ravencoin ayrıca kullanıcı dostu bir arayüze sahip bir cüzdan sunar.

X16R: Ravencoin'in tasarımı genel olarak Bitcoin'e benzer ve bir kaç değişiklikler mevcut. Protokoldeki değişikliklerden biri ağ üzerinde token oluşturulması diğeri ise bu tokenler ile işlem yapılmasını mümkün kılmaktır. Ravencoin, ağı güvence altına almak için Bitcoin gibi Proof-of-Work (PoW) bir konsensüs mekanizması kullanmaktadır. Ravencoin, X16R ve SHA-256 olmak üzere karma algoritma kullanmaktadır. X16R teknolojisi endüstriyel düzeyde madencilik yapan firmalar ve kişiler için tasarlanmış bir teknolojidir.

KAWPOW: Ravencoin, ağı güvenli hale getirmek, işlemleri doğrulamak ve RVN'lerin dağıtımını kolaylaştırmak için KAWPOW adında bir PoW algoritması kullanır. KAWPOW, ProgPoW ve Ethash'ın bir kombinasyonunu kullanarak Ravencoin'in dağıtım algoritmasını geliştirir. Bu algoritmayla beraber madencilik yapmak isteyenlere kolaylık sağlar ve ağın güvenliğini destekler.


D. Ravencoin (RVN) Ekibi ve Şirketi

Ravencoin projesinin kurucuları arasında blokzincir danışmanı Bruce Fenton ve Tron Black vardır. Bruce Fenton, finans sektöründe önemli bir geçmişe sahip olup, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na danışmanlık yapmış ve Dubai Bitcoin Konferansı'nı kurmuştur. Tron Black ise yazılım geliştirme ve blokzincir teknolojileri konusunda uzmanlaşmıştır bir isimdir.


E. Ravencoin (RVN) Dijital Varlık Ekonomisi

Raven protokolünün yerel Tokeni RVN'dir. RVN’nin maksimum arzı 21,000,000,000’dur.


F. Ravencoin (RVN) Değerlendirme

Ravencoin, token ve NFT’lerin kolayca oluşturulmasına olanak sağlayan bir platform olarak dikkat çekiyor. Ağın güvenliği ve doğruluğu KAWPOW PoW algoritmasıyla sağlanmaktadır. KAWPOW algoritması sayesinde madencilik daha verimli hale gelirken, ağın güvenliği de artırılır. Ravencoin'in, özellikle varlık transferine odaklanan projeler ve kurumlar için güzel bir seçenek. Ayrıca, Ravencoin'in sürekli gelişen ve aktif bir topluluğa sahip olması, projenin gelecekte daha da büyüyebileceğine işaret ediyor. Ravencoin, blokzincir teknolojisinin sağladığı fırsatları kullanarak, varlık yönetimi ve dijital tokenizasyon alanında önemli bir rol oynayabilecek potansiyele sahip bir projedir. Geliştiricilerin vizyonu ve topluluğun desteği ile Ravencoin'in daha da ilerlemesi ve benimsenmesi beklenebilir. Gelecekte, projenin büyümesi ve sektördeki etkisi dikkate değer olabilir.