Red Pulse Phoenix (PHB) Neden Düştü? -26.09.2022

Red Pulse Phoenix (PHB), geleceğin tüketici odaklı DApp'lerine ev sahipliği yapan bir blokzincirdir. Phoenix Chain, Binance Smart Chain (BSC), Ethereum, Solana, NEO ve TRON Blokzincirlerine bağlanan yan zincirden bağımsız bir protokoldür ve büyük veri tabanlı yapay Zekayı (AI) desteklemek için kullanılır.

Red Pulse Phoenix (PHB) özellikle Çin pazarındaki finansal verilere odaklanarak bilgi iyileştirme platformu görevi üstlenmektedir. Bu amaçla finansal analistler ve araştırmacılar en güncel bilgileri bu yapay zekâ ve oyun teorisinden edinmektedir. Yine ödeme sistemleri bazında diğer koinlerle karşılaştırdığımızda CELR, BEAM LTC ve ZIL ile benzerlik gösterebilir.

Phoenix Global yaşanan teknik aksaklıklardan dolayı Phoenix Global (New) ve Phoenix  Global (old) olarak 2’ye bölünmüştü. PHB’de zaman zaman spekülatif dalgalanmalar görünebiliyor. Nitekim PHB son 24 saatte %14 düşüş göstererek yaklaşık 11 TL’den işlem görüyor. PHB 23 Eylül Cuma günü Hesaplamalı Katman 2 Test Ağı Yayınının piyasaya sürüldüğünü duyurarak bunun Web3 uygulamalarının gizlilik özellikli hesaplamaları ve yapay zeka yeteneklerini zincir üzerinde ölçeklendirmesini sağlayan, zincir üzerindeki verilerle ilgili uygulamalar ve yapay zeka için bir hesaplama katmanı ve altyapısı olduğunu belirtmişti. Bu gelişmenin fiyatlara olumlu bir yansıması olmadığını görüyoruz. Zira PHB son 7 gün içinde yaklaşık %44 düşüş gösterdi. PHB’deki bu düşüş teknik analiz kaynaklı nedenlerden dolayı gerçekleşmiş olabilir.