REEF Neden Yükseldi? -07.10.2022

Reef Finance, DeFi (Merkeziyetsiz Finans) dünyasını insanlar için daha erişilebilir ve kullanımı daha kolay hale getirmeyi amaçlayan bir sistemdir. Polkadot tarafından destekli olan bu proje, birçok zincirli akıllı getiri motoru ve likidite toplayıcısıdır. Reef Finance, 2019 yılında Denko Mancheski tarafından kurulmuştur. REEF, Reef ekosisteminin yerel tokenidir. REEF, Güvenilir, Genişletilebilir, Verimli, Hızlı kelimelerinin kısaltmasıdır.

Reef Finance bireysel yatırımcılara teknik engeller ve karmaşık yollar olmadan merkeziyetsiz finansa erişmenin bir yolunu sunmaktadır. Reef Finance bu sayede merkeziyetsiz finans ürünlerinin benimsenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Nitekim proje, DeFi pazarını yeniden şekillendirmek ve teknoloji meraklısı olmayan yatırımcıları ekosisteme eklemlemek istiyor diyebiliriz. Reef, ayrıca yeni kullanıcılara yardımcı olmak için otomasyona da sahiptir

Reef Finance’in yerel kripto para birimi ise REEF’tir. REEF, platform üzerindeki yönetim ve karar verme işlemlerinin yanı sıra ağdaki tüm işlem ücretleri için de bir ödeme yöntemidir.

REEF son 24 saatte %14.38 yükselişle birlikte yaklaşık 0.10 TL’den işlem görüyor. REEF’in tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise %925 artışla 221 milyon USD olarak görünüyor. REEF’teki bugünkü fiyat artışının arkasında önemli bir haber akışının, geliştirmenin ya da etkinliğin olmadığı görülüyor. Yükselişe teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir.