Ren (REN) Neden Düştü? 20.12.2022

Ren, 2017 yılında CEO'su Taiyang Zhang tarafından kurulmuştur. Ren (REN), farklı blokzincir platformları arasında birlikte çalışabilirlik ve likidite sağlamak için oluşturulmuş açık bir protokoldür. Eski adı Republic Protocol olarak da bilinen Ren, herhangi bir blokzincir arasında izin gerektirmeden, özel değer aktarımını sağlayan açık bir protokoldür.

Ren'in ana ürünü RenVM, merkezi olmayan finansmana (DeFi) iş birliği getirmektedir. Protokolün tokeni REN, Darknodes olarak bilinen RenVM'ye güç veren nodeları çalıştıranlar için bir bağ işlevi görüyor. Ren, blokzincirler arasındaki likidite ile ilgili engelleri ortadan kaldırarak DeFi’ın birlikte çalışabilirliğini ve dolayısıyla erişilebilirliğini genişletmeyi amaçlamaktadır.

REN, son 24 saatte %4.73 düşüşle birlikte yaklaşık 1.33 TL’den işlem görüyor. REN’in tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %6.20 düşüşle birlikte yaklaşık 11 milyon USD olarak görünüyor. Ren ekibi aralık ayı başında resmi Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda Ren 1.0 ağının Alameda’yı çevreleyen olaylardan dolayı kapatılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamada “Ren 1.0 ve 2.0 arasındaki uyumluluk garanti edilemediğinden, Ren varlıklarının sahipleri en kısa sürede zincirlere geri dönmeli yoksa varlıklarını kaybetme riski bulunabilir.” ifadeleri yer almıştı. Ren Protokolü önümüzdeki birkaç gün veya hafta içinde kapatılabilir. ancak Ren ekibi bunun tam olarak ne zaman olacağını bilmiyor. Ren Protocol kapandığında ağda kalan 15 milyon USD’lik fonu da beraberinde götürebilir. Ren ekosistemindeki bu belirsizlik düşüşün nedeni olabilir.