Render Token (RNDR) Neden Düştü?- 22.08.2022

Bugün kripto para piyasasının genelinde düşüş hakim. Kripto piyasası bugün 1 trilyon USD’nin altına düştü. Ancak, kripto para borsalarında işlem gören bazı projelerin diğerlerinden daha fazla etkilendiği görülüyor. Bunlardan bir tanesi de Render Token (RNDR) oldu.

Render Token (RNDR) GPU hesaplama gücüne ihtiyaç duyan sanatçıların madencilerin GPU yeteneklerine erişmesini sağlayan benzersiz bir kripto projesidir. Render Token, kullanılmayan GPU gücünü herkesin kolaylıkla paylaşmasına olanak tanıyor. Sistem, ağ hesaplama sistemleriyle ilişkili teknik engelleri ortadan kaldırıyor. Sistem, render işleri yapmak isteyen kullanıcıları atıl GPU'ları olan kişilerle buluşturuyor. Bu strateji kullanıcılara önemli ölçüde zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Zira bu görevleri kendi bünyelerinde gerçekleştirmek için üst düzey bilgisayarlar satın almalarına gerek kalmıyor.

RNDR son 24 saatte %11’lik düşüşle birlikte yaklaşık 11 TL’den işlem görüyor. RNDR’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte yaklaşık 35 milyon USD görünüyor. Render Token fiyatı, son 7 gün içinde de yaklaşık %14 oranında düşüş kaydetti.

Render Token'de son günlerde yeni protokol güncellemeleri, işbirlikleri, gibi fiyatlara olumlu yansıyabilecek haber akışı görünmüyor. Bununla birlikte RNDR 20 Ağustos verilerine göre Reddit ve Twitter’da en çok bahsedilen ve etkileşim alan kripto para birimleri arasında 257. sırada yer alıyor. Bu durum da projenin son zamanlarda topluluk tarafından çok rağbet görmediği anlamına gelebilir. RNDR, ayrıca sabit koinler hariç, piyasa değerine göre ilk 100 kripto varlıkla pozitif korelasyona sahip. Piyasanın aşağı yönlü hareket etmesi de RNDR’deki düşüşü kaçınılmaz kılmış görünüyor.