Render Token (RNDR) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Render Token (RNDR) Nedir?

Projenin Adı: Render Token

Projenin Belirteci: RNDR

Projenin İnternet Sitesi: https://rendertoken.com/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/rendertoken

Projenin İzahname Adresi: https://www.securities.io/render-whitepaper/


A. Render Token (RNDR) Nedir?

Render Network kullanıcıların kişisel cihazlarının kullanılmayan GPU gücünü hareketli grafiklerin ve çeşitli projelerin görsel efektlerinin renderlenmesine yardımcı olmak için kullanabilecekleri yenilikçi bir platformdur. Render Ağına destek veren kullanıcılar, yerel token olan Render token'ları (RNDR) alırlar. Render, kullanılmayan hesaplama kaynaklarına uygun fiyatlı ve verimli erişim sunan bir noktadan noktaya (P2P) ağ kurarak, 3D ortamlar ve diğer görsel efektler için geleneksel renderleme ve akış işlemlerini optimize etmektedir.


B. Render Token (RNDR) Neler Sunmaktadır?

Render, kullanıcıların ev cihazlarındaki kullanılmayan GPU gücünü paylaşarak projelerin hareketli grafikleri ve görsel efektlerini renderlemelerine yardımcı olan bir platformdur. Karşılığında, kullanıcılar Render Network'ün yerel yardımcı tokeni olan Render token (RNDR) kazanırlar. Render, insanların uygun maliyetli ve verimli bir şekilde kullanılmayan hesaplama gücüne erişebileceği bir noktadan noktaya (P2P) ağı oluşturarak, 3D ortamların ve diğer görsel efektlerin geleneksel renderleme ve akış işlemlerini büyük ölçüde basitleştirir.

Render Network, son kullanıcılar için bazı ana sorunları çözmektedir:

Ölçeklenebilirlik: Render'ın temel faydalarından biri, kullanıcı taleplerini karşılamak için talepleri ölçeklenebilen GPU renderleme ağıdır. Render'ın merkeziyetsiz ağı, herhangi bir projenin ihtiyaçlarıyla ölçeklenebilen otomatik bir itibar ve iş atama sistemine dayanır. Doğrulanmış render hizmeti sağlayıcılarından oluşan açık Render ağı, maliyetli yerel piyasa çözümlerine alternatif olarak verimli bir seçenek sunar.

Çeşitlilik: Render Network kullanıcıları, bir işi başlatırken veya fazla GPU güçlerini kullanırken daha fazla seçeneğe sahiptir. Böylelikle genel operasyonel verimliliği artırır. Motion grafik sanatçıları, 3D renderleme ve modelleme üzerine ağırlık veren işletmeler render ücretlerinden muzdariptir. GPU birimlerinin çalışması için önemli miktarda elektrik gerekmekte bu yüzden kullanıcılar enerji maliyetleri ile karşı karşıyadır.

Fikri Mülkiyet koruması: Render, blokzincir tabanlı kayıt tutma ve şifreleme ile OctaneRender tabanlı hizmet tamamlama ve değerlendirme üzerine inşa edilmiş etkili bir dijital yönetim sistemi sunar.

Uykudaki GPU Ağı: En verimli render donanımı olan GPU'lar artık her telefonda ve bilgisayarda standart bir bileşendir. Ancak mevcut sistem birçok verimsizliği barındırır. Çoğu geliştiricinin GPU'ları kendi işlerini renderlemediğinde boşta kalır ve kullanılmayı bekleyen potansiyel güç birikir.

GPU Gücünün Daha İyi Kullanımı: Bugün büyük bir GPU gücü, GPU'ların asıl olarak tasarlandığı yaratıcı vizyonları hayata geçirmek için kullanılan 'Proof-of-Work' madenciliğinde kullanılmaktadır. Proof-of-Work madenciliği temel olarak verimsizdir ve GPU'ların gerçek gücünü israf eder. Render, GPU'ların yapısında olduğu gibi çalışarak ağımızın daha iyi bir geleceğini hayal etmektedir: yaratıcı vizyonları hayata geçirmek.

Dijital Hak Yönetimi: Sanatçıların eserlerini saklayabilecekleri ve onların kendilerine ait olduğunu bilerek erişebilecekleri evrensel erişilebilir bir depolama alanı bulunmamaktadır. Blokzinciri ve RNDR ağındaki defter tabanlı depolama protokolü aracılığıyla sanatçılar tasarımlarını saklayabilir ve erişebilirler.

Render Ağı'nın Kullanım Alanları:

  • Medya
  • Endüstri
  • Artırılmış Gerçeklik
  • Karışık Gerçeklik
  • Oyun
  • Tıp
  • Sanal Gerçeklik

Render Token (RNDR) kullanıcılara aşağıdaki avantajları sunmaktadır:

  • Az İşlem Ücreti: Yüksek işlem ücretleri sorununa çözüm hizmeti sunmaktadır.
  • Güvenli İşlemler: Blokzincir teknolojisi sayesinde işlemlerin güvenliğini artırmaktadır.
  • Yüksek Ölçeklenebilirlik: Büyük veri analizi ve diğer yapay zeka teknolojilerini kullanarak, işlem hacminin artması durumunda bile performansın düşmesini engeller.

Tüm bu avantajlar, Render Network platformunun daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli bir blokzincir ekosistemi oluşturmasını sağlar.


C. Render Token (RNDR) Teknolojisi

Renderleme, rasterizasyon, ışın izleme ve yol izleme gibi çeşitli teknikler kullanılarak gerçekleştirilebilir ve her biri yöntemin kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri vardır. Rasterizasyon daha hızlı ancak daha az doğru sonuçlar üretirken, ışın izleme ve yol izleme daha gerçekçi görüntüler elde edebilir, ancak daha fazla işlem gücü gerektirir. Bir oyun, animasyon, film vb. oluşturulurken binlerce render işlemi gerçekleştirilir. Renderleme, GPU'ların kullanılmasını gerektirir. Ne kadar güçlü olursa, render işlemi o kadar hızlı gerçekleştirilebilir. Temel sorun, güçlü bir render bilgisayarının maliyetli ve tek bir kaynak olmasıdır. Bir GPU (genellikle), veriyi aktarmak ve hesaplamaları yönlendirmek için etrafında tam bir bilgisayar sistemi gerektirir. Render Network, bu sorunu ele alan son derece değerli bir teknolojidir. Verimli merkeziyetsiz sistem yaratmayı amaçlamaktadır. Kullanıcıların, kullanmadıkları GPU'larını ağa bağlanmasını sağlar ve render işlerini anlık olarak yönetir. İnsanlar fazladan bilgi işlem kaynaklarını ağa bağlayarak RNDR token elde edebilir.

Nasıl Çalışır

RNDR, sanatçıların ağ üzerinde GPU sağlayıcılarından (düğüm operatörleri) GPU hesaplama gücü karşılığında takas yapmak için kullandığı bir ERC-20 yardımcı tokenidir. RNDR, tüm sanatın başarılı bir şekilde renderlandığından, ödeme dağıtımı ve sanatın serbest bırakılmasından önce doğrulandığından emin olmak için manuel ve otomatik bir iş kanıtı sistemi kullanır. Ethereum blokzincirinin içsel güvenlik özelliklerinden yararlanarak, özel varlıklar yüklenirken karmalanır ve renderlama için düğümlere parça parça gönderilir. Tüm RNDR ödemeleri, renderlama sırasında escrow hesapta tutulur ve sanatçının başarılı çalışmayı manuel olarak doğrulamasıyla düğüm operatörlere serbest bırakılır. Her iki kullanıcı tabanında da kötü niyetli aktörleri önlemek için ağ üzerinde renderlanan tüm varlıklar ödeme başarılı bir şekilde dağıtılana kadar filigranlı olarak tutulur. Bu süre zarfında filigransız renderlamalar indirilemez ve tüm ödemeler manuel olarak doğru bir şekilde renderlandığı doğrulandıktan sonra escrow hesapta tutulur. Render Network, GPU'ların sadece para madenciliği için kullanıldığı yerine, onların içsel işlevini renderlamak ve blokzincirinin özelliklerinden yararlanmak için kullanıyor.


D. Render Token (RNDR) Ekibi ve Şirketi

Bulut grafik, medya ve eğlence endüstrilerinde sektöründe öncü bir firma olan OTOY, üst düzey görsel efektler,animatörler, tasarımcılar, ve mimarlar için içerik oluşturma ve dağıtımına odaklanmıştır. OTOY, yapay zeka hızlandırmalı GPU renderlama işlemi yapan Octane Render 4 ve OctaneRender 2018'i piyasaya sürdü. Ayrıca, OTOY gelişmiş sinematik renderleme boru hattını Unity3D ve Unreal Engine 4 gibi önde gelen oyun motorlarına entegre etti. OTOY, 2008 yılında Jules Urbach (Kurucu ve CEO) ve Malcolm Taylor (Kurucu ve CTO) tarafından kurulmuştur. Şirket içerisinde Google Inc.'in Yürütme Kurulu Başkanı ve Eski CEO'su Brendan Eich, Mozilla ve Brave Software'in Ortak Kurucusu J.J Abrams, Bad Robot'un Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ari Emanuel, Endeavor'ın Ortak CEO'su gibi etkileyici bir danışmanlar listesi bulunmaktadır.


E. Render Token (RNDR) Dijital Varlık Ekonomisi

Render Network üzerindeki tüm işlemler, oluşturucuların node işletmecileri tarafından sağlanan talep üzerine GPU hesaplama gücüne ödeme yapmak için kullandıkları RNDR adlı ERC-20 yardımcı token ile gerçekleştirilir. RNDR'nin toplam arzı 536.870.912 ile sınırlıdır. RNDR ilk olarak Ekim 2017'de halka açık bir token satışıyla piyasaya sürüldü ve bunu Ocak 2018'den Mayıs 2018'e kadar süren özel bir satış takip etti. RNDR tokenlerinin %25'i halka satıldı, %10'u RNDR Rezervine ayrıldı ve kalan %65'i şu anda arz ve talep akışını dengelemeye yardımcı olmak için ipotek altında tutuluyor. Render Network yakın zamanda RNDR kredi özelliğini tanıttı, bu sayede oluşturucular PayPal ve Stripe üzerinden ağda render gücü satın alabilirler. Render Network'ün merkezi olmayan GPU paylaşım ağı, çok geniş bir endüstri ve kullanım alanı yelpazesine fayda sağlayabilir. Kullanıcıların herhangi bir şey inşa edebilecekleri iddiasında olan projelerin aksine, Render, GPU renderleme gücü gibi belirli bir alt sektöre odaklanmış ve dijital dünyanın artan hesaplama ihtiyaçlarına demokratik bir çözüm sunmaktadır.


F. Render Token (RNDR) Değerlendirme

Render, dünyanın ilk blokzincir tabanlı P2P GPU hesaplama ağıdır. Merkeziyetsiz ağında GPU'ları birleşerek diğer bulut tabanlı GPU render hizmetlerinden daha ucuz ve daha hızlıdır. Ayrıca render kapasitesi rakiplerine oranla oldukça yüksektir. Render, Render Token (RNDR) tarafından desteklenen ekonomik ve güçlü render yetenekleri sayesinde yüksek kaliteli 3D içerik üretimini ilk kez erişilebilir ve geniş kitlelere dağıtılabilir hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Bu avantajlar sayesinde Render Token kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Yeni avantajların eklenmesi ile beraber render token oldukça yaygın bir hale gelebilir. Ayrıca, her geçen gün büyüyen Metaverse dünyası, Render Network'ün sunduğu avantajlardan faydalanabilir. Bu faktör de render networkün ileride kendinden söz etmesi için yeterli bir sebeptir.