Reuters: Visa ve Mastercard Sektördeki Gerilemenin Ardından Kripto Para Girişimlerini Duraklattı

Reuters’ın konuya aşina kaynaklarına dayandırdığı habere göre ABD'li ödeme devleri Visa (V.N) ve Mastercard (MA.N), bir dizi yüksek profilli çöküşün sektöre olan inancı sarsmasının ardından kripto para firmalarıyla yeni ortaklıklar kurma planlarını duraklattı.

Görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, hem Visa hem de Mastercard'ın piyasa koşulları ve düzenleyici ortam iyileşene kadar kripto para ile ilgili belirli ürün ve hizmetlerin lansmanını ertelemeye karar verdiklerini söyledi. Dünyanın en büyük ödeme işlemcisi olan Visa'nın bir sözcüsü, "Kripto para sektöründeki son yüksek profilli başarısızlıklar, kriptonun ana akım ödemelerin ve finansal hizmetlerin bir parçası haline gelmesinden önce gitmemiz gereken uzun bir yol olduğunu önemli bir hatırlatmadır" ifadesini kullandı.

Mastercard'dan bir sözcü ise şu şekilde değerlendirmede bulundu:

"Çabalarımız, temel blokzinciri teknolojisine ve bunun mevcut sorunlu noktaları ele almaya ve daha verimli sistemler oluşturmaya yardımcı olmak için nasıl uygulanabileceğine odaklanmaya devam ediyor."