Ripple 1. Çeyrek Raporu Paylaştı

FinTech şirketi Ripple, şirketin üç aylık XRP satışlarını, XRP Ledger ve XRP ile ilgili duyurularını ve önceki çeyrekteki piyasa gelişmelerine ilişkin yorumlarını içeren birinci çeyrek raporu paylaştı. Söz konusu raporda özetle aşağıdaki maddeler yer aldı:

  • 2023'ün 1. çeyreğinde Ripple tarafından yapılan toplam XRP satışı, bir önceki çeyrekteki 226,31 milyon USD’ye kıyasla 361,06 milyon USD oldu.
  • XRPL'deki zincir içi faaliyet güçlü kalmaya devam etti ve işlemler bir önceki çeyreğe kıyasla %9 artarak 116 milyona ulaştı.
  • AB, Birleşik Krallık ve BAE, kripto için sektöre netlik sağlayabilecek yeni düzenleyici rejimler önerdi. AB'nin Kripto Varlıklarında Piyasalar (MiCA) düzenlemesine ilişkin nihai oylaması 20 Nisan'da geçti. Birleşik Krallık hükümeti, kripto için yeni bir düzenleyici rejim için kapsamlı düzenleyici teklifler sundu. Orta Doğu'da BAE, sanal varlıkları düzenleyen yeni bir yasayı kabul ederek ülkenin federal düzeyde kripto para birimleri için ilk düzenleyici rejimini kurdu.
  • XRP Ledger geliştiricileri tarafından yeni bir birlikte çalışabilirlik standardı olan XLS-38d önerildi. Önerilen standart, kullanılan temel protokol veya programlama dilinden bağımsız olarak, dijital varlıkların ve verilerin farklı blok zincirleri arasında aktarılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.