Ripple, 2021 Beklentilerini Açıkladığı Bir Duyuru Yayınladı

2020’nin kesinlikle kimsenin beklediği gibi bir yıl olmadığını belirten Ripple, özellikle finansal hizmetler sektöründe 2020’nin, henüz blokzincir ve kripto para biriminin benimsenmesi için erken beklentilerin karşılanmadığını söyledi.

Bununla birlikte duyuruda, pandeminin kripto para birimi için yeni ve daha büyük kullanım durumları gösterdiğini ve nihayetinde, son 12 ay, teknolojinin temelini güçlendirmeye yardımcı olan istikrarlı bir ilerleme olduğunun kanıtlandığı belirtildi. Ancak, ABD ve küresel düzenlemelerin yalnızca Ripple için değil, sektörün tamamı için akılda kalmaya devam edeceği söylenen duyuruda Ripple, 2021'in neler getirebileceğine dair görüşlerini paylaşıyor.

DeFi (Merkeziyetsiz Finans)

Ripple’ın DeFi Başkanı Michael Zochowski, 2021’in DeFi’nin geliştikçe daha fazla ilgi kazanacağını söylüyor. Zochowski, erken DeFi projelerinin çoğunun geçerliliğini yitireceğini, konsolide edeceğini veya önümüzdeki aylarda satın alınacağını tahmin ettiğini söyleyerek devam etti:

"Ancak gerçekten yararlı olanlar - büyük olasılıkla dönüştürülmüş (wrapped) varlıklar veya merkezi olmayan borsalar gibi finansal hizmetleri kopyalayan daha basit uygulamalar - kullanıcılar ile ivme kazanmaya devam etmelidir."

Zochowski ayrıca yeni DeFi platformlarının performans ve maliyet talepleri arttıkça temellerini sağlamlaştıracağını tahmin ediyor. Ayrıca XRPL ekosisteminin DeFi'deki liderlik rolünü genişletecek birkaç yeni büyük girişimle 2020 deki önemli başarıları üzerine inşa etmeye hazır olduğuna inanıyor. Bunlar, XRP kullanıcıları ve geliştiricileri için genişletilmiş akıllı sözleşme işlevselliği sağlayan Flare ve XRPL gibi çeşitli projeleri içeriyor.

CBDC'lerin (Merkez Bankası Dijital Para Birimleri) Yılı

Nakitten uzaklaşma ve devlet yardımını dağıtmanın iyileştirilmiş yollarına duyulan ihtiyaç ve Çin’in kendi CBDC'siyle yapmış olduğu yenilikler gibi, birçok ülke ortaya çıkan yeni projelerini hızlandırdı. Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi, araştırma için MIT’nin Dijital Para Birimi Girişimi ile işbirliği yaparken, bazı Avrupa ülkeleri aktif olarak dijital bir avronun fizibilitesini araştırıyor.

Ripple Merkez Bankası Başkan Yardımcısı James Wallis, CBDC'lerdeki aktivite ve ilerlemenin, dijital para birimlerinin geleceğinin en net göstergesi olduğunu söyleyerek devam etti:

"2021 boyunca, her bir firmanın, finans ve ödemelerde tanımlanmış kullanım durumları aracılığıyla yerini belirlemesi ile kripto para birimlerinin, sabit koinlerin ve CBDC'lerin daha büyük bir evrim geçirmesini bekliyorum."

En Büyük Değişim Orta Doğu Ülkelerinde Görülecek

RippleX Genel Müdürü Monica Long, “2021'de kripto paranın, finansmanı, dünyanın yetersiz hizmet alan için daha erişilebilir ve eşitlikçi hale getirme konusundaki orijinal sözünü yerine getireceğini göreceğiz" dedi.

Bu vizyona ulaşmaya yardımcı olmak için, kripto ilk önce rekabet alanını dengelemeye yardımcı olacak ve tüketicinin güçlendirilmesini vurgulayan fintech'lerin kapısını açacak. Kullanımı ve anlaşılması kolay hizmetler sunan şirketler; güvenli, emniyetli ve özeldir; küresel olarak birlikte çalışabilirliğe sahip olmak; ve insanların kazanmalarına ve sosyoekonomik hareketliliğe ulaşmalarına yardımcı olmak, nihai kazananlar olacaktır.

Ayrıca Long, uzun süredir en büyük değişikliğin, yerleşik finansal sağlayıcıların ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika'da dijital bir yolu benimsemiş, gelişmekte olan ülkelerde görüleceğine inanıyor.