Ripple’a ABD’de Yeni Bir Menkul Kıymet Davası Daha Açıldı

ABD'de Kaliforniya federal hakimi, Ripple Labs ve CEO Brad Garlinghouse'a açılan davanın "özet yargılama" ile sonuçlanmayacağını, mahkeme süreciyle devam edeceğini belirtti. Hakim, XRP'nin küçük yatırımcılara satışlarının menkul kıymet satışı olma ihtimalini vurguladı.

Bradley Sostack adında bir kişi, Garlinghouse'un 2017 yılında "XRP için uzun vadeli bakıyorum" şeklindeki açıklamalarından sonra milyonlarca token sattığını belirterek dava açtı. Hakim Phyllis Hamilton, davanın özet yargılama ile sürdürülmesi talebini reddetti, bu da duruşma sürecini başlatacak.

Davacı Sostack, Garlinghouse'un yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini ve menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Eğer mahkeme, XRP'nin küçük yatırımcılara satışlarının menkul kıymet satışı olduğuna karar verirse, Garlinghouse'un yasaları ihlal ettiği belirtilebilir. Ripple-SEC davasında hakimin XRP’nin perakende satışlarının menkul kıymet olmadığını ancak kurumsal satışların bu statüde olduğunu belirtmesi kısmi bir zafer olarak nitelendirilmişti.

Hakimin kararına rağmen, XRP fiyatında önemli bir düşüş gözlemlenmedi ve haber yazım sırasında 0.49 dolardan işlem görüyor.