Ripple, Asya’daki Konumunu Güçlendirmek İçin Tranglo Hisselerinin %40’ını Aldığını Duyurdu

San Francisco merkezli blokzincir firması Ripple bugün (30 Mart Salı günü) yaptığı bir açıklamada, RippleNet On-Demand Liquidity (ODL) hizmetini Güneydoğu Asya’da genişletmek amacıyla Tranglo'da %40 hisse aldığını duyurdu. Asya’nın en büyük ödeme firmalarından biri olan Tranglo, işletmelere ve bireylere küresel olarak ödemeleri transfer etme olanağı sağlayan sınır ötesi para ve ön ödemeli bir kredi işlem merkezidir.

Ripple, Güneydoğu Asya'nın ödeme ortamının “oldukça bölünmüş” olduğunu belirterek Tranglo'ya yaptığı yatırımın Güneydoğu Asya'daki ödeme ekosistemini geliştirme taahhüdünün bir parçası olduğunu söyledi. Ayrıca, Ripple'a göre Tranglo, bölgedeki mevcut ödeme koridorlarını desteklemede kritik bir rol oynamaya devam edecek ve mevcut ağına yeni ODL koridorları getirecek.

Tranglo'nun CEO'su Jacky Lee yaptığı bir açıklamada şunları dile getirdi:

“Ripple ile yakın ortaklık kurarak ve ODL hizmetini yeni pazarlara tanıtarak, kitlelere erişebiliriz. Bu şekilde adil finansal hizmetler sağlamayı amaçlıyoruz.”

Bu ortaklığın düzenleyici onayını yayınlayın, Ripple Ürün ve Teslimattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Amir Sarhangi ve Ripple’ın Genel Müdürü Brooks Entwistle, Tranglo’nun yönetim kuruluna katılacak.

RippleNet'in Genel Müdürü Asheesh Birla bu ortaklığı memnuniyetle karşıladığını belirterek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Tranglo’nun güçlü ödeme altyapısı, benzersiz müşteri hizmetleri ve kalitesiyle birleştiğinde, onları Güneydoğu Asya bölgesinden başlayarak ODL genişletmemizi desteklemek için ideal bir ortak haline getiriyor.”

Trango, bu bölgedeki operasyonları için RippleNet kullanan ilk platform olmayacak. Bir süre önce Azimo, Filipinler'e daha hızlı uluslararası ödeme hizmetleri sunmak için Ripple'ın ODL hizmetini kullanmaya başladığını duyurmuştu. Azimo'nun CEO'su, ODL ile ilgili şu görüşlerini dile getirmişti:

“Ripple’in ODL çözümü, sınır ötesi transferler için maliyeti ve teslimat süresini önemli ölçüde azalttı ve müşterilerimiz bunun faydalarını görüyor.”


ODL (On-Demand Liquidity) Nedir?

Ripple’ın daha önce xRapid adıyla kurduğu ODL aracılığıyla RippleNet, dijital varlık XRP'yi iki para birimi arasında bir köprü olarak kullanarak hedef hesapların ön finansmanını ortadan kaldırır, operasyonel maliyetleri azaltır, hızlı ve sorunsuz bir para transferi hizmeti sağlar.