Ripple Baş Mühendisi Bougalis, İşinden Ayrıldığını Duyurdu

Ripple'ın Baş Mühendisi Nik Bougalis, şirketten ayrıldığını duyurdu. Bougalis, “Ripple'daki on yıllık yolculuğum (yorucu ve her şeyi tüketen bir yolculuk olsa da) harikaydı. Sevdiğim bir proje üzerinde, inandığım bir hedef doğrultusunda çalıştım. Ancak bu yolculuk birkaç hafta içinde sona erecek.” dedi. 

Bougalis, kasım ayında hayata geçmesi planlanan NFT'lerin kullanıma sunulması da dahil olmak üzere, ledger'ın kod tabanında bir dizi gelişmeyi denetledi.

Öte yandan Ripple, XRP'nin bir menkul kıymet olarak kabul edilip edilmediği konusunda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile iki yıldır süren mücadelesini sürdürüyor.

Ripple’ın Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) nihayet mahkeme emrine uyarak uzun süredir talep edilen Hinman belgelerini teslim ettiğini açıkladı. Söz konusu belgelerde SEC eski Direktörü Hinman’ın 2018 konuşmasının taslakları yer alıyordu.

Hinman belgelerinin önemi nedir?

SEC’de çalıştığı dönem Ethereum‘un bir menkul kıymet olmadığı yönünde yaptığı konuşması Ripple tarafından bu davadaki en önemli argümanlardan biri olarak kullanılan William Hinman, SEC’nin Ripple şirketine açtığı davanın ardından SEC’den ayrılmıştı.

Belgeler SEC eski Direktörü William Hinman ve 2018 yılında yaptığı, Ethereum'un -Bitcoin gibi- "yeterince merkeziyetsiz" olduğunu ve dolayısıyla federal menkul kıymetler düzenlemesine tabi olmadığını ilan ettiği çok ses getiren bir konuşma etrafında dönüyor.

Ripple’ın SEC ile olan davası şirketin yıllar önce XRP satışının kayıt dışı bir menkul kıymet arzı oluşturup oluşturmadığıyla ilgili.

Ripple geçtiğimiz yıl, Hinman konuşmasıyla ilgili SEC içindeki konuşma ve yazışmaların dökümlerinin açığa çıkarılmasını talep etmişti. SEC ise kurumiçi gizlilik, kişisel mahremiyet ve devlet kurumlarını koruyan “gizlilik kanunu”nu gerekçe göstererek söz konusu dökümanların kamuoyuna açıklanmasına itiraz etmişti.