Ripple CEO'su Garlinghouse, Bu Yıl Kripto Para için Yasal Düzenleme Bekliyor

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, ABD'de kripto paralar için düzenleyici açıklığa yönelik önceki çabalar şu an için durmuş olsa da, bu yıl içinde kripto para ekosisteminin yasal olarak düzenlenmesi konusunda ihtiyatlı bir iyimserliğe sahip olduğunu belirtiyor. Garlinghouse, 2023'ün kripto para düzenlemesi için bir atılım yılı olacağını düşünmesinin temel nedenlerini şöyle sıralıyor:

  • Dijital varlıklar sektörünü düzenleme çabası, Temsilciler Meclisi ve Senato'daki hem Cumhuriyetçilerden hem de Demokratlardan destek alıyor.
  • Boş bir sayfa ile çalışmıyoruz. Önceki yasa tasarıları, sabit koinler ve CEX'lerden (RFIA ve DCEA); dijital varlık güvenliğini neyin oluşturduğuna dair daha net tanımlar (Menkul Kıymetler Netlik Yasası); güvenli limanlar (Dijital Tokenler için Netlik Yasası) ve daha fazlasına kadar her şeyi ele almaya çalıştı.
  • Kripto para düzenlemesine ilişkin yasa tasarıları herkesin onayını alamayabilir; ancak bu tekliflerin kongredeki tartışmalar için bir başlangıç noktası oluşturabileceğini görüyoruz.
  • Düzenlemenin yapı taşları çoktan ortaya kondu ve halihazırda kripto para ile ilgilenen ve ilgilenmeye devam edecek olan milyonlarca Amerikalı için bunu doğru yapma şansımız var.

Garlinghouse; Avrupa Birliği Singapur, Brezilya ve Japonya'nın artık kendi kripto para çerçevelerine sahip olduğunu ve İngiltere'nin zaten bu konuda ABD'nin önünde olduğunu söylüyor. Garlinghouse düzenleyici standart eksikliğinin FTX'in çöküşü gibi feci sonuçlara yol açabileceğini öne sürüyor.