Ripple CEO’su Garlinghouse’dan SEC Başkanı Gensler’a Sert Eleştiri

Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, SEC Başkanı Gary Gensler'a yönelik eleştirilerini sert bir şekilde dile getirdi. Gensler'ın Bloomberg Yatırım Zirvesi'nde kripto yöneticilerinin ya hapiste olduğu ya da hapse girmeyi beklediği yönündeki açıklamalarına yanıt veren Garlinghouse, Gensler'ın FTX'i gözden kaçırdığını ve tüm kripto yöneticilerini suçlamasının büyük bir hata olduğunu söyledi. Ayrıca, "Bu adamın söylediği hiçbir şey mantıklı değil ve Biden'ın seçimi kaybetmesine neden olacak" dedi.

Garlinghouse, Gensler'ın kripto paraların halka zarar verdiği iddialarını da eleştirerek, SEC Başkanı'nın ABD Adalet Bakanlığı'nın Binance soruşturmasındaki toplantıya bile davet edilmediğini belirtti. Garlinghouse, "Eğer gerçekten ABD halkı için çalışması istenseydi, çoktan kovulmuş olurdu," dedi. Bu açıklamalar, ünlü iş insanı Mark Cuban'ın benzer eleştirilerini ve Donald Trump'ın kripto yanlısı açıklamalarını takip ediyor.

Mark Cuban da daha önce Gensler'ın kripto adımlarının Biden'ın seçim kaybetmesine yol açabileceğini belirtmişti. Biden’a yönelik bu tepkilerin ardından, bir diğer başkan adayı Donald Trump ise kripto dünyası lehine daha fazla açıklama yapmaya başlamıştı.