Ripple CEO’su Garlinghouse, Kripto Para Benimsenmesine Dair Değerlendirmede Bulundu

Ripple'ın CEO’su Brad Garlinghouse, Bloomberg'e yakın zamanda verdiği bir demeçte Avustralya, Japonya, Singapur, İngiltere ve İsviçre gibi ülkelerin kripto para sektörüne kapsamlı kurallar getirdiğini böylece yatırımcıları ve girişimcileri kendi topraklarında faaliyet göstermeye teşvik ettiğini belirtti.

Garlinghouse ABD'nin, mevzuattaki belirsizlik nedeniyle kripto para konusunda diğer ülkelerin gerisinde kaldığını düşündüğünü söyledi. Garlinghouse, internetin ilk günlerini örnek vererek, ABD'nin 1990'ların sonunda uygun bir düzenlemeyle bugünkü teknoloji merkezine dönüşmesini sağladığını belirtti. Garlinghouse bu durumun Amazon ve Google gibi şirketlerin ABD merkezli olması gibi ülkeye birçok fayda sağladığına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Garlinghouse, ayrıca kripto para düzenleme çerçevesinin esas olarak tüketicinin korunmasına odaklanmasını, SEC’nin tüm varlıkların menkul kıymet olmadığını fark etmesi gerektiğini belirtti.

SEC, 2020 yılında Ripple'a karşı bir dava açmış ve Ripple yöneticilerinin XRP’leri menkul kıymet olarak kaydettirmeden yatırımcılara yasadışı bir şekilde sattığını iddia etmişti. Mahkeme süreci henüz sonuçlanmadı. Garlinghouse, dava sonucunun kripto para ekosistemi için "çok önemli" olacağına inanıyor.