Ripple CEO’su Twitter Üzerinden SEC Davasıyla İlgili En Çok Merak Edilen 5 Soruyu Yanıtladı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), Ripple aleyhine açtığı son davanın ardından Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 7 Ocak Perşembe günü Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada SEC’in kanıtlanmamış iddiaları hakkında söylenecek çok şey olduğunu ama bunları Twitter üzerinden belirtmeyeceğini söyleyerek en çok merak edilen 5 soruyu cevaplayacağını açıkladı.

Garlinghouse’un yaptığı açıklamadan sonra cevapladığı sorular bu şekilde:

"Ripple neden SEC ile anlaşmadı?

Ayrıntılara giremiyoruz ancak bunu denediğimizi ve yeni yönetimle denemeye devam edeceğimizi bilin ki XRP topluluğu yeniliklere devam edebilsin, kullanıcılar ve düzenli pazarlar korunabilsin.

XRP'yi listelemek için borsalara ödeme yaptınız mı? Tekrar ne zaman listelenecek?

XRP, küresel olarak en likit (ilk 3-5) dijital varlıklardan biridir ve %95'i ABD dışında işlem görmektedir. Ripple, XRP'nin nerede listelendiği, kimin sahibi olduğu vb. üzerinde hiçbir kontrole sahip değildir. Açık bir kaynaktır ve merkezi değildir. Delist ve işlem durdurma ayrı şeylerdir - çoğu alım-satımı durdurur. Her biri kendi (ve bazen zıt) kripto görüşlerine sahip 8 farklı hükümet ajansı ile birlikte ABD piyasa katılımcıları çelişkili politikalarla karşı karşıya kalmaktadır ve bu şaşırtıcı bir durum değildir. ABD'de yasal düzenlemelerin net olmamasından yasal kaosa geçtik. Bu nedenle yaptırım yoluyla düzenleme çok kötü bir kamu politikasıdır. Yeni yönetimle birlikte #DCEA'nın yeniden tanıtılmasını bekliyoruz.

SEC’e ne zaman cevap vereceksiniz? Neden sessizsiniz?

Yasal süreç yavaş ilerleyebilir! İşler sessiz görünebilir, ancak perde arkasında pek çok şey oluyor. İlk yanıtımızı birkaç hafta içinde vereceğiz.

Yatırımcılar Ripple'a güveniyor mu?

Evet, gerçek hissedarlarımız var. Ripple hisselerine bu şekilde sahip oluyorsunuz - XRP satın alarak değil, hisselerimizi satın alarak. Ripple'ın %1,5'ine sahip olan Tetragon'un SEC'in iddiaları aracılığıyla haksız yere avantaj sağlamaya çalışmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık.

Müşterilere XRP kullanmaları için ödeme yaptınız mı?

Bazı müşterilere, özellikle ilk müşterilere ODL'yi kullanma teşvikleri sunduk - bu bir 101 ödeme ağı (ve tamamen yasal). Her ödeme ağının (PayPal, Visa, MC, vb.) teşvikleri vardı veya hala kullanmaktadır. Türünün İLK örneği olan bir ürün geliştirdik ve yeni bir altyapıyı entegre etmek maliyetlerle birlikte gelir. XRP ile ODL, maliyet, hız ve ödeme ilgili gerçek sorunları çözer."

Açıklamalarını bitiren Garlinghouse, bugün söyleyebileceklerinin bu kadar olduğunu ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Doğru tarafta olduklarını belirterek yeni atanan SEC başkanı ile de iletişim kurmayı beklediklerini ifade etti.