Ripple'ın APAC Bölgesi Politika Direktörü Advani, SEC-Ripple Arasındaki Davaya İlişkin Değerlendirmede Bulundu

Ripple'ın APAC Bölgesi Politika Direktörü Rahul Advani çarşamba günü Güney Kore'de düzenlediği bir basın toplantısında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ödeme işlemcisi Ripple Labs Inc. aleyhine açılan davada verilecek olan mahkeme kararının şirketin küresel iş genişlemesi üzerinde minimum etkisi olacağını söyledi.

Bloomingbit'in haberine göre Advani, Ripple'ın işlerinin %90'ının ABD dışında, büyük bir kısmının da Asya-Pasifik bölgesinde olduğunu söyledi. Advani, şirketin en büyük büyümeyi SEC ile yasal savaşa dahil olduğu iki yıl boyunca gördüğünü söyledi.

Ripple'ın Asya Pasifik, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Brooks Entwistle aynı konferansta yaptığı açıklamada, ABD'deki kripto para sektörünün geleceğinin SEC ve Ripple davasındaki karardan büyük ölçüde etkileneceğini söyledi.

SEC, tarihler Aralık 2020’yi gösterdiğinde XRP’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olarak ihraç edildiği iddiasıyla Ripple’a dava açmıştı. SEC, yapmış olduğu resmî açıklamayla kayıt dışı dijital menkul kıymet satışı gerçekleştirerek 1.3 milyar USD’nin üstünde gelir elde ettiği suçlamasıyla Ripple’a ve kurucu ortağı Christian Larsen ile birlikte şirketin CEO’su Bradley Garlinghouse’a dava açtığını duyurmuştu.