Ripple’ın C Serisisinin Baş Yatırımcısı Tetragon, SEC Suçlamalarının Ardından Teknoloji Şirketine Dava Açtı, Ripple Cevaben Bir Bildiri Yayınladı

Ripple, bu kez yatırımcılarından birinin açtığı başka bir dava ile karşı karşıya.

Ripple'ın 200 milyon dolarlık C Serisinin baş yatırımcısı Tetragon Financial Group, Bloomberg'in bir raporuna göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yakın tarihte olan şikayeti üzerine şirkete dava açtı.

Tetragon, Pazartesi günü Delaware’deki bir mahkemeye şikayette bulundu ve rapora göre "Ripple'ın C Serisi imtiyazlı hisse senedini geri almasını zorunlu kılmak için sözleşme hakkını uygulamaya" çalıştı.

Tetragon ayrıca ödeme yapılana kadar Ripple'ın herhangi bir nakit veya diğer likit varlıkları kullanmasını engellemek istediğini belirtti. Şirket, mahkemeden geçici bir yasaklama emri, ihtiyati tedbir ve hızlandırılmış bir yargılama süreci talebinde bulundu.

Raporun yayınlanmasının ardından Ripple, web sitesinde yayınlanan bir bildiride Tetragon’a cevaben şunları belirtti:

"Ripple’in C Serisi yatırım anlaşmasında, XRP'nin ileriye dönük bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi durumunda, Tetragon'un Ripple hisselerini geri alma seçeneğine sahip olduğu bir hüküm var. Böyle bir tespit olmadığı için bu davanın hiçbir değeri yok. Tetragon'un ABD'deki düzenleyici eksikliğinden haksız bir şekilde yararlanmaya çalıştığı için hayal kırıklığına uğradık. Mahkemeler bu netliği sağlayacaktır ve biz, konumumuza çok güveniyoruz."