Ripple Labs Başkanı Long, Kripto Para Düzenlemelerine İlişkin Konuştu

Ripple Labs Başkanı Monica Long Forkast’e verdiği demeçte, Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerin, ABD'li düzenleyicilerin de dikkate alması gereken inovasyonu destekleyen küresel kripto para birimi düzenlemelerinin geliştirilmesine öncülük ettiğini söyledi.

Asya'da Singapur ya da Japonya gibi pek çok ülkenin kripto paraları nasıl düzenleyecekleri konusunda netlik sağlama konusunda gerçekten liderlik gösterdiğini belirten Long, Asya’nın kripto para düzenlemelerinin yönü konusunda pozitif olduğunu söyledi. Long konuşmasında nihai oylama tarihi 19 Nisan olan kripto para düzenlemesi MiCA’ya da değinerek çalışmalarından dolayı Avrupa ülkelerine övgüde bulundu.

Long, SEC ve Ripple arasında gerçekleşen yasal savaşa ilişkin ise şu şekilde değerlendirmede bulundu:

“Davanın sonuçları kripto para endüstrisi için çok geniş kapsamlı zira bu kararın nihayetinde ABD hükümetinin kripto varlıklarını nasıl kategorize edeceği ve düzenleyeceği konusunda bir emsal teşkil etmesini bekliyoruz"

Öte yandan son zamanlarda, kripto para ekosistemi için ABD’de kasvetli bir tablo olduğunu belirten Long, "ABD'nin bu yeniliği kucaklaması ve düzenleyici sistemleri içinde çalışmasını sağlaması önemlidir, böylece tüketicileri korurken yeniliğin gelişmesine de izin vermiş oluruz. İnovasyonun Amerikan kıyılarını terk ettiğini görüyoruz.” dedi.