Ripple, Moneygram ile Ortaklığının Sona Erdiğini Açıkladı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dün (8 Mart Pazartesi günü) Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda para transferi firması olan Moneygram ile mevcut ortaklık anlaşmalarını sona erdirme kararını verdiklerini açıkladı:

“Bir kripto düzenleme çerçevesinin olmaması ABD'deki işletmeler ve tüketiciler için işleri zorlaştırırken, Ripple ve MGI'nin birlikte başardıklarını inkar etmek mümkün değil. Milyarlarca dolar, XRP ile ODL (On-Demand Liquidity) aracılığıyla sınırların ötesine gönderildi ve yerleştirildi.”

Ripple yaptığı açıklamada, ortaklıkları Haziran 2019'a kadar uzanan Ripple ve Moneygram’ın gelecekte ilişkisini yeniden gözden geçirmeye kararlı olduğunu da belirtti. Moneygram, 2019 yılından beri XRP tokenini uluslararası ödeme sürecinin bir parçası olarak kullanıyordu. Anlaşmanın bir parçası olarak Moneygram, XRP biçiminde finansal teşvikler aldı. Moneygram, Ripple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Aralık ayından beri devam eden yasal mücadelesi ışığında, geçen ay Ripple platformunun kullanımını askıya almıştı.


ODL (On-Demand Liquidity) Nedir?

Ripple’ın daha önce xRapid adıyla kurduğu ODL aracılığıyla RippleNet, dijital varlık XRP'yi iki para birimi arasında bir köprü olarak kullanarak hedef hesapların ön finansmanını ortadan kaldırır, operasyonel maliyetleri azaltır, hızlı ve sorunsuz bir para transferi hizmeti sağlar.