RippleNet Artık SOC 2 Sertifikalı

Finansal kurumlar için, dijital teknolojiler - cloud (bulut) tabanlı modeller dahil - daha dijital olarak gelişmiş bir toplumun taleplerini karşılamak için gereken esnekliği ve ölçeklenebilirliği sunar.

2020'de hızlandırılmış dijitale geçiş boyunca RippleNet Cloud, düzinelerce finans kurumunun temel ödeme altyapılarını eski şirket içi çözümlerden daha hızlı ve daha uygun maliyetli bir şekilde modernize etmesini sağladı. Haziran 2020'de piyasaya sürüldüğünden bu yana, yaklaşık 40 banka ve ödeme hizmeti sağlayıcısı, Ripple'ın tamamen cloud tabanlı küresel ödeme ağını benimsedi veya bu ağa geçti.

RippleNet Cloud'a duyulan ilgi artıyor, bu da onu finans kurumlarının modern ödeme altyapısını 5 hafta gibi kısa bir sürede - şirket içi dağıtımdan iki kat daha hızlı - dağıtmalarına yardımcı olmak için benzersiz bir konuma getirdi. RippleNet Cloud işlem hacimleri 2020'de her sekiz haftada iki katına çıktı ve 4. çeyrek hacmi başına yıllık 1.8 milyon işlemlik bir çalışma oranına ulaştı. Bugün tüm RippleNet işlemlerinin yarısından fazlası Cloud üzerinden gerçekleşiyor.

RippleNet Cloud için SOC 2 Sertifikası Ne Anlama Geliyor?

RippleNet’in ürün paketi, güvenlik ve gizlilik açısından yüksek bir standardı sağlamaktadır. Bunun bir kanıtı olarak, aranan Sistem ve Organizasyon Kontrolleri 2 (SOC 2) sertifikasına layık görülmüştür.

SOC 2, güvenlik ve mahremiyette mükemmelliği onaylamak için bağımsız bir CPA tarafından yürütülen bir dizi rapordur. SOC 2 raporları, bir kuruluşun güvenlik yetenekleriyle ilgili değerli bilgiler sunar, böylece kullanıcılar riskleri değerlendirebilir ve sertifikalı sağlayıcı tarafından gerçekleştirilen hizmetlerden emin olabilir.

Bu, finansal kurumların - özellikle de tipik olarak eski yazılımları kullanan bankaların - RippleNet Cloud'u benimsemeyi planlayan bankaların, modern güvenlik ve gizlilik ihtiyaçlarını karşılama söz konusu olduğunda, Ripple'ın sertifikalı, "onay mührü" olduğuna güvenerek bunu yapabileceği anlamına gelir.