Ripple (XRP) Neden Düştü? -15.11.2023

Ripple küresel bir ödeme ağıdır ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para biriminin saniyeler içinde, oldukça uygun işlem ücreti ile gönderilmesini sağlar. Ripple’ın temel prensibi gerçek zamanlı olarak uluslararası para transferlerini sağlamaktır diyebiliriz. Ripple, çeşitli itibari para birimleri ve Bitcoin gibi kripto para birimleri için takas işlemlerini kolaylaştırabilir. Örneğin bir kişi veya banka Ripple’ı kullanarak TRY’yi XRP’ye dönüştürebilir ve daha sonra XRP’yi son alıcıya gönderebilir.

XRP, son 24 saat içinde %1.16’lık düşüşle birlikte yaklaşık 18.51 TL’den işlem görüyor. Delaware Adalet Bakanlığı, varlık yönetimi devi BlackRock'un bir XRP borsa yatırım fonu (ETF) başlatmaya hazırlandığını öne süren sahte bir başvuruyu inceleyebilir. Başvuru, salı öğlene kadar Delaware Eyaleti Devleti'nin Şirketler Bölümü web sitesinde görülebiliyordu. Başvuru, şirketin spot ether ETF'si için ABD düzenleyicilere başvuruda bulunmasından sadece birkaç saat önce ortaya çıkmıştı. Sahte XRP başvurusu, XRP’de %10'un üzerinde bir artışa sebep oldu.

Delaware web sitesine göre, yeni bir işletme kayıt oluşturmak için yedi adım gerekiyor ve bunların tümü web sitesindeki etkileşimli PDF formlarını doldurarak tamamlanabilmekte. En önemli gereksinim, Delaware Eyaleti'nde bir kayıtlı temsil istenmektedir. Ancak sadece isim ve adres gerekiyorsa, bunlar başka bir başvurudan kolayca kopyalanabilir. Görüşler daha önceki başvurulardan bilgiler kopyalanarak sahte bir başvuru başlatılmış olması yönünde. Bu sahte haber süreci ve sistemdeki bu açıklık XRP’nin fiyatını olumsuz yönde etkilemiş olabilir.