Roketlerden Blokzincirlere: NASA'da Öncü Olan Resmi Doğrulama, Runtime Verification Yoluyla Elrond'da Uygulandı

Elrond geliştirme araç setini K Framework tabanlı bir dizi resmi araçla tamamlamak için Runtime Verification ile birlikte çalıştıklarını duyuran Elrond CEO’su Beniamin Mincu, açıklamada bulundu:

“Birbiri üzerine yerleştirilen resmi olarak doğrulanmış akıllı sözleşmeler, etkili bir DeFi ilkeleri yığını oluşturacaktır. Elrond, geliştiricilerini en başından bu tür araçlarla güçlendirerek, güvenlik için daha iyi standartlar oluşturacak ve umarım tüm blokzincir benimseme sürecini büyük ölçekte hızlandıracaktır. İşbirliğimizin amacı, geliştiricilerin kodlarını daha iyi yazmalarına, test kodu kapsamını hemen görmelerine ve artırmalarına, nihayetinde sembolik yürütme eklemelerine ve hatta Elrond akıllı sözleşmelerini resmi olarak doğrulamalarına olanak tanıyan bir araç seti oluşturmaktır. Resmi yöntemler, ortalama bir geliştirici için nispeten karmaşık ve zordur, ancak birlikte çalışmamız, bu araçlara önemli bir ayrıntı düzeyi eklemeye ve anında kullanım için olan engeli azaltmaya odaklanacaktır.”

Aynı zamanda Runtime Verification Kurucusu ve CEO’su Grigore Rosu’da bu işbirliğine yönelik yorumlarını söyledi:

“Elrond’un sert ruhu canlandırıcı. Yüksek hızda ilerlerken karmaşık sorunlara dahice çözümler bulmaya devam ediyorlar. İnternet ölçeğindeki blokzincirlere resmi araçlar eklemek, benimsenmesi için önemli ve gerekli bir adım gibi görünüyor. Ekibimizin işbirliği yaptığını ve bunu gerçekleştirdiğini görmek harika."